DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Obama: "Artık daha fazla sivil öldürülmesin"

Obama: "Artık daha fazla sivil öldürülmesin"

ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'de artan can kayıplarından ciddi endişe duyduklarını belirterek "Artık daha fazla sivilin öldürüldüğünü görmek istemiyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 22/07/14 08:40
okuma süresi: 2 dak.
Obama: "Artık daha fazla sivil öldürülmesin"
A- A A+

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un ateşkes çalışmalarını hızlandırmak için Kahire'ye gitmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de bölgenin yolunu tuttu.

ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'ye kara saldırısı düzenleyen İsrail'in Hamas'ın altyapısını ciddi zarar verdiğini söyledi.

Ukrayna'da düşürülen Malezya havayollarına ait uçak hakkında konuşma yapmak üzere kameralar karşısına geçen ABD Başkanı Obama, İsrail'in kara saldırıları hakkında bir dakikalık kısa bir açıklama yaptı. İsrail'e yönelik ABD'nin desteğini yineleyen Obama, "İsrail, Hamas'tan gelen roket ve tünel saldırılarına karşı kendini savunma hakkına sahip." dedi. Operasyon sonucunda İsrail'in Hamas'ın Gazze'deki altyapısına ciddi zarar verdiğini dile getirdi.

SİVİL ÖLÜMLER...

Ancak artan Filistinli sivil ölümler ve İsrailli kayıplar dolayısıyla ciddi kaygılar taşıdıklarını belirten Obama, bu yüzden masum insanların ölümünün durdurulması ve savaşın bitmesi için ABD ve uluslararası toplumun ateşkesin sağlanmasına yoğunlaşması gerektiğini ifade etti.

Obama son olarak John Kerry'nin bu konuya ilişkin ABD'nin dost ve müttefikleri ile görüşmelerde bulunacağını dile getirdi. Kerry'ye silahlı çatışmaların sona ermesi ve 2012 yılındaki ateşkes durumuna dönülmesi sürecini hızlandırma adına harekete geçme talimatı verdiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.