DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

ABD, İsrail'e ekonomik boykot uyguluyor

ABD, İsrail'e ekonomik boykot uyguluyor

Amerikan havayolu şirketlerine getirilen İsrail'e uçuş yasağına ABD'deki bazı çevreler tepkili.

Yayın Tarihi: 24/07/14 08:40
okuma süresi: 2 dak.
ABD, İsrail'e ekonomik boykot uyguluyor
A- A A+

ABD Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) Amerikan havayolu şirketlerine İsrail'e uçuş yasağı getirmesi, ABD'deki bazı çevrelerde tepki topladı.

Ülkede özellikle bazı Cumhuriyetçi isimler ve Yahudi lobisinin, karara sert eleştiriler yönelttikleri gözleniyor. Bir Cumhuriyetçi senatör, ABD Başkanı Barack Obama'yı İsrail'e "ekonomik boykot" uygulamakla suçlarken, ABD Dışişleri Bakanlığı ise senatörün açıklamasını "saçma ve kırıcı" olarak niteledi.

ABD yönetimi, kararın tamamıyla Amerikan vatandaşlarının güvenliği gözetilerek alındığı noktasını ısrarla vurgulasa da yasağa tepkili kesimleri ikna edebilmiş gibi gözükmüyor.

ŞİRKET SAYISI 32 OLDU?

İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na "güvenlik riski" nedeniyle 32 havayolu şirketinin uçuşlarını iptal ettiği belirtildi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye saldırılarını aralıksız sürdürürken, çok sayıda uluslararası havayolu şirketi, "güvenlik riski" nedeniyle Tel Aviv seferlerini iptal ettiğini, bazı şirketler ise İsrail'e uçuş yasağını 24 saat daha uzattığını duyurdu.

Bu çerçevede 3'ü Amerikan 32 uluslararası havayolu şirketinin uçuşlarını iptal ettiği öğrenildi.

Ben Gurion Havalimanı'nın yaklaşık 1 mil (1,6 kilometre) yakınına Gazze Şeridi'nden atılan bir roketin isabet etmesinin ardından uçuşların askıya alındığı bildirilmişti. 22 ülkeden çeşitli havayolu şirketleri dün İsrail'e uçuşlarını 24 saatliğine durdurduğunu açıklamıştı.

İsrail'in en büyük havalimanı Ben Gurion'dan yılda yaklaşık 11 milyon yolcunun seyahat ettiği ve ülkeye gelen yolcuların yüzde 80'inin burayı kullandığı kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.