DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Irak'taki çatışmalar...

Irak'taki çatışmalar...

Musullu Arap ve Kürt aşiretleri Türkmenlere ait mal ve mülklerin yağmalanmasına engel olmaya çalışıyor.

Yayın Tarihi: 26/07/14 16:23
okuma süresi: 2 dak.
Irak'taki çatışmalar...
A- A A+

Musul'un batısındaki Arap ve Kürt aşiret liderlerinin, IŞİD tehdidi sebebiyle göç etmek zorunda kalan Türkmenlere ait malların yağmalanmasını önlemek için Türkmenlere ait mal ve mülklerin alım-satımını yasakladıkları bildirildi.

AA'ya konuşan insan hakları aktivisti Murtaza Musa, "Musul'un batısında bulunan Sencar kasabasındaki Arap ve Kürt aşiret liderlerinin, IŞİD saldırıları sebebiyle yurtlarından göç etmek zorunda kalan Şii Türkmenlerin mallarının alım-satımını yasakladıklarını" belirtti.

Musa, kararın, "son haftalarda Telafer bölgesini ele geçiren terör örgütü IŞİD ile yerel silahlı militanların oluşturduğu güçlerden kaçan Türkmenlerin evlerinin yağmalanması ve eşyalarının pazarlarda satılması üzerine alındığını" ifade etti.

Bir süre önce terör örgütü IŞİD ile yerel silahlı militanların Türkmenlerin bulunduğu yerleşim birimlerini ele geçirmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin Türkmen yerlerini terk etmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.