DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

İsrail'in Gazze'de geçici ateşkes kararı

İsrail'in Gazze'de geçici ateşkes kararı

Filistinli gruplar, İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini ve direnişçilerin taleplerini içermeyen hiçbir ateşkesi kabul etmediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 27/07/14 09:54
okuma süresi: 3 dak.
İsrail'in Gazze'de geçici ateşkes kararı
A- A A+

İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerlerinin çekilmesini ve yardımların girişini içermeyen herhangi bir ateşkes yararsızdır ve kabul edilemez" denildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) tarafından yapılan açıklamada, "İsrail, Gazze'ye saldırılarını durdurmadan, ambargo tamamen kalkmadan, direniş gruplarının bu yöndeki talepleri yerine getirilmeden ateşkes olmaz" ifadesine yer verildi.

Filistin Halk Direniş Komitesi'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları da "Direniş gruplarının şartları ve talepleri yerine getirilmedikçe İsrail ile ateşkes yok" mesajı verdi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) de ateşkes konusundaki tutumunu "İsrail askerlerini geri çekmedikçe ateşkes yok" açıklamasıyla ortaya koydu.

Daha önce Hamas'ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de yaptığı açıklamada "İşgal ordusunun Gazze'den çekilmesi, vatandaşların evlerine geri dönmesi ve yaralıların sınırdan çıkartılarak tedavi edilmesinin sağlanmasını içermeyen hiçbir ateşkes kabul edilemez" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Gazze'de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani ihtiyaçların karşılanması için talep ettiği, Filistinli direniş grupları ile İsrail arsında kabul edilen 12 saatlik ateşkes, dün gece saat 20.00'de sona ermişti.

İsrail Maarif gazetesinin hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin onayından sonra Gazze'deki Filistinli direniş hareketleriyle yapılan 12 saatlik insani ateşkesin 4 saat daha uzatıldığı belirtilmiş, Hamas ise bu yönde bir anlaşma yapılmadığını açıklamıştı. Daha sonra İsrail Haaretz gazetesi, İsrail hükümetinin Gazze'de ateşkesi tek taraflı 24 saat uzatma kararı aldığını, ateşkesin 00.00'da biteceğini öne sürmüştü.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıların başladığını duyurmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.