DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı bin 980'e yükseldi

Hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı bin 980'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının bin 980'e, yaralananların 10 bin 196'ya yükseldiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 16/08/14 12:48
okuma süresi: 2 dak.
Hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı bin 980'e yükseldi
A- A A+

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarının kurbanları artmaya devam ediyor. Yaralanan bazı kişilerin hayatlarını kaybetmesi sonucu, saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı bin 980'e yükseldi" diyen Kudra, şöyle devam etti:

"Aileler, saldırı esnasında şehitlerini göndermeyle uğraşırken, yaralıların hastanelerde hayatlarını kaybetmesi sonucu kimliklerine ulaşmada zorluk yaşandı. Bundan dolayı, bazılarının kimliği ateşkes esnasında tespit edilebildi."

Hayatını kaybeden Filistinlilerden 470'inin çocuk, 343'ünün kadın, 88'inin yaşlı ve 1'inin de İtalyan gazeteci olduğunu ifade eden Kudra, yaralılardan 3 bin 84'ünün çocuk, bin 970'inin kadın ve 368'inin ise yaşlı olduğunu kaydetti.

Mısır'ın arabuluculuğunda Filistin ve İsrail tarafları arasındaki 72 saatlik ateşkesin, 5 gün daha uzatılmasına karar verilmişti.

Gazze'deki saldırılarda ölenlerin yanı sıra bu dönemde İsrail askerlerinin, Filistinlilerin Kudüs ve Batı Şeria'daki gösterilerine müdahalesinde ve bu bölgelerde Filistinlilere ait birçok ev ve iş yerine düzenlediği baskınlarda çıkan olaylarda, 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.