DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Netanyahu:"Güvenlik taleplerimize net bir şekilde cevap vermesi halinde anlaşmaya varılacaktır"

Netanyahu:"Güvenlik taleplerimize net bir şekilde cevap vermesi halinde anlaşmaya varılacaktır"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinli gruplarla Kahire'de devam eden kalıcı ateşkes görüşmelerine ilişkin, "güvenlik taleplerimize net bir şekilde cevap vermesi halinde anlaşmaya varılacaktır" dedi.

Yayın Tarihi: 17/08/14 20:19
okuma süresi: 2 dak.
Netanyahu:"Güvenlik taleplerimize net bir şekilde cevap vermesi halinde anlaşmaya varılacaktır"
A- A A+

İsrail Başbakanı Netanyahu, haftalık bakanlar kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, "askeri ve diplomatik bir savaşın" ortasında olduklarını savunarak, şunları kaydetti:

"İlk günden beri İsrail delegasyonu Kahire'de net talimatlar altında çalışmalarını sürdürdü. İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarında ısrar etti. Bizim güvenlik taleplerimize net bir şekilde cevap vermesi halinde anlaşmaya varılacaktır. Geçtiğimiz ay Hamas ciddi bir askeri darbe aldı. Yıllardır kazdığı tünel ağını yok ettik."

"HAMAS SAVAŞTAKİ KAYBINI MASADA TELAFİ ETMEK İSTİYOR"

İsrail'in hava, deniz ve karadan Gazze'ye düzenlediği saldırılarda Hamas'a ait çok sayıda roket ve mühimmatın yok edildiğini iddia eden Netanyahu, "Hamas eğer savaşta kaybettiği askeri kaybı diplomatik başarıyla kapatmaya çalışıyorsa hata ediyor. Eğer aralıklı olarak sürdürdüğü saldırılarla bize taviz verdireceğini düşünüyorsa hata ediyor. Sükunet kurulana kadar, Hamas sert darbeler almaya devam edecektir. Hamas bu zaman içinde bizim ayakta kalamayacağımızı düşünüyorsa hata ediyor" ifadelerini kullandı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırıların ardından geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasında geçici ateşkes kararı alınmıştı.

İsrail ve Filistinli grupların anlaşma için Kahire'de gerçekleştirdiği dolaylı görüşmeler sürerken, üçüncü kez uzatılan geçici ateşkes, Salı günü sona erecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.