DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

ABD'den başarısız IŞİD operasyonu

ABD'den başarısız IŞİD operasyonu

Amerikan özel kuvvetlerinin, IŞİD'in elindeki Amerikalı rehineleri kurtarmak için bir operasyon düzenlediği ancak başarısız olunduğu ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 21/08/14 08:46
okuma süresi: 2 dak.
ABD'den başarısız IŞİD operasyonu
A- A A+

Amerikan medyasında yer almak üzere olan bazı haberler, Pentagon ve Beyaz Saray'ın IŞİD'e yönelik bir operasyonu ifşa etmesine neden oldu.

Verilen bilgilere göre, Suriye'de IŞİD'in elindeki Amerikalı rehineleri kurtarmak için bu yaz gizli bir operasyon düzenlendi. Ancak operasyon, rehinelerin hedeflenen noktada bulunmaması nedeniyle başarısız oldu.

Amerikalı gazeteci James Foley'in IŞİD tarafından öldürülmesinin hemen sonrasına denk gelen açıklama, Amerikan askerinin Suriye'deki iç savaşın patlak vermesinden bu yana Suriye topraklarına ilk kez ayak bastığı anlamına geliyor.

Operasyanla ilgili Amerikalı yetkililerden art arda açıklamalar geldi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, "ABD yakın bir zaman önce Suriye'de IŞİD'in elinde tuttuğu bir dizi Amerikalı rehineyi kurtarmak için operasyon düzenledi. Bu operasyona hava ve kara unsurları dahil oldu ve IŞİD içindeki belirli bir kaçırma şebekesini hedef aldı. Maalesef, misyon başarılı olmadı çünkü rehineler hedeflenen noktada değildi" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco da Obama'nın, bu yaz, Suriye'de IŞİD tarafından kaçırılan ve rehin tutulan Amerikalıların kurtarılması girişiminde bulunmak üzere operasyon yetkisi verdiğini açıkladı.

NEDEN AÇIKLANDI?

?Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, rehineleri kurtarma girişimini ifşa etmek için neden bugünü seçtiklerine dair gazetecilerden gelen sorular üzerine, operasyonu ifşa etmeyi hiçbir zaman istemediklerini ancak bazı medya kuruluşlarının operasyona dair haber yapmaya hazırlanması üzerine bunu açıklamak zorunda kaldıklarını bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.