DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Kerkük'te eş zamanlı 3 bombalı saldırı: 23 ölü, 70 yaralı

Kerkük'te eş zamanlı 3 bombalı saldırı: 23 ölü, 70 yaralı

Irak'ın Kerkük kentinde düzenlenen üç bombalı intihar saldırısında, 23 kişinin öldüğü, 50 kişi yaralandığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 24/08/14 12:24
okuma süresi: 2 dak.
Kerkük'te eş zamanlı 3 bombalı saldırı: 23 ölü, 70 yaralı
A- A A+

Güvenlik ve hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre Kerkük merkezinde Peşmergeleri hedef alan bombalı intihar saldırılarında ölü sayısı 23'e, yaralı sayısı 70'e yükseldi. Yaralıların içinde durumu ağır olanların fazla olması ve Peşmergelerin kaldığı binanın patlamanın etkisiyle çökmesi nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kerkük'te akşam saatlerinde, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bombalı araçlarla gerçekleştirilen üç intihar saldırısı sonucu çevrede büyük çaplı hasar meydana geldi. Kerkük- Bağdat yolundaki Fetih Camisi yakınındaki asayiş binasını hedefleyen patlama sonrası yangın meydana geldi.

Rahimava bölgesindeki üçüncü bombalı saldırı ise semt pazarı yakınında gerçekleştirildi. Patlamada çok sayıda insan etkilendi. En çok ölü ve yaralının bu saldırıda yaşandığı ifade edildi.

EN AĞIR SALDIRI

Kerkük, Irak ordusunun çekilmesinin ardından 12 Haziran'da Peşmerge'nin kontrolüne geçti. Ancak kentteki terör saldırıları azalma göstermekle birlikte devam ediyor. Son patlamaların, Kerkük'ün Peşmerge'nin kontrolüne geçmesinden sonraki en ağır terör saldırısı olduğu belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.