DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Merkel'den 'PKK'ya silah' açıklaması

Merkel'den 'PKK'ya silah' açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, Kuzey Irak'ta silah yardımı yapılacak gruplar arasında PKK'nın bulunmadığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 25/08/14 08:16
okuma süresi: 2 dak.
Merkel'den 'PKK'ya silah' açıklaması
A- A A+

Almanya Başbakanı Angela Merkel, PKK'ya silah gönderilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Merkel, Alman birinci televizyon kanalında (ARD) katıldığı programda, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Almanya'nın IKBY'ye yapmayı planladığı silah yardımına açıklık getiren Merkel, bazı Alman siyasetçiler tarafından dile getirilen "PKK'ya da silah yardımında bulunulması" önerilerine kapıyı kapattı.

IŞİD'in saldırıları nedeniyle Irak'ın kuzeyinde "soykırım" tehlikesi bulunduğunu aktaran Merkel, hükümet olarak bu tehdide karşı IKBY'ye silah yardımında bulunmayı ele almakta olduklarını belirtti.

Merkel, bu çerçevede PKK'ya da silah verilip verilmeyeceği sorusuna, "Irak merkezi yönetiminin onaylaması halinde bölgesel Kürt yönetimine silahları gönderebiliyoruz. Bu bağlamda PKK'nın silah sevkıyatlarının alıcısı olması söz konusu değil" yanıtını verdi.

Merkel, Almanya'nın göndermeye hazırlandığı silahların ileride yanlış ellere geçebileceği uyarılarının hatırlatılması üzerine, risklerin farkında olduklarını ifade etti. "Bu konuyu çok kapsamlı ve derinlemesine değerlendirdik" diyen Merkel, şöyle konuştu:

"Böyle durumlarda yüzde yüz bir garanti yok. Ama sadece iki seçeneğimiz var. Ya şimdi silah gönderir teröristlerin faaliyetlerini son vermelerini sağlamaya katkımız olur, bir soykırımı ya da çok sayıda soykırımı önleriz… Ya da 'yok, bu risk çok büyük' der göndermeyiz. Biz, durumu tarttık şimdi hemen harekete geçmemiz için nedenlerin ağır bastığını değerlendirdik."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.