DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Gazze için kalıcı ateşkes uzlaşması

Gazze için kalıcı ateşkes uzlaşması

7 Temmuz'dan bu yana Gazze'de 2 bin 143 Filistinli'nin, İsrail'de ise 69 kişinin ölümüne neden olan karşılıklı çatışmayı sonlandırmak için İsrail ve Filistinliler arasında anlaşmaya varıldı.

Yayın Tarihi: 27/08/14 08:20
okuma süresi: 1 dak.
Gazze için kalıcı ateşkes uzlaşması
A- A A+

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 'kapsamlı ve kalıcı' bir ateşkes için anlaşma sağlandığını belirtti. Arabulucu Mısır, ateşkes ile Gazze'ye insani yardım ve inşaat malzemelerinin geçişine izin verileceğini duyurdu. Bu durum son çatışma öncesi koşullara geri dönülmesi anlamına geliyor.

Hamas ise ambargonun tamamen kalkmasını şart koşuyordu. AA'nın görüştüğü Başbakanlık kaynakları, Hamas lideri Halid Meşal'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak bilgilendirdiğini açıkladı. 2012'de Bulut Sütunu Operasyonu'ndan sonra Mısır arabuluculuğunda Hamas ve İsrail arasında varılan uzlaşmada, Refah sınır kapısında geçişlerin açılması ve 'kişi, mal ve hizmetlerin geçişinin kolaylaşması' öngörülse de uzun vadeli sonuçlar alınamamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.