DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Amerika ve Irak Ordusu, IŞİD'i vurdu!

Amerika ve Irak Ordusu, IŞİD'i vurdu!

Amerika Birleşik Devletleri ve Irak ordusunun, iki aydır, Irak Şam İslam Devleti terör örgütünün kuşatmasında olan Salahaddin vilayetinin Amirli nahiyesine girdiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 01/09/14 08:12
okuma süresi: 2 dak.
Amerika ve Irak Ordusu, IŞİD'i vurdu!
A- A A+

Irak ordusu, gece başlayan geniş çaplı operasyon sonucunda, Amirli'nin çevresindeki terör örgütü IŞİD kuşatmasını kırdı.

Peşmerge ve Şii milislerin yanı sıra ABD savaş uçaklarının da hava desteği verdiği birlikler, Amirli çevresindeki Habeş, Lokum, Hafriye ve Yengice köylerini de ele geçirdikten sonra nahiyeye girdi. Çok sayıda kayıp veren IŞİD militanları, bölgeden çekilmek zorunda kaldı.

Çoğunluğu Türkmen olan 20 bin nüfuslu Amirli nahiyesi, 2 aydır IŞİD kuşatması altındaydı. Karadan ulaşılamayan nahiyeye Bağdat'tan kalkan helikopterlerle insani yardım gönderiliyordu.

Nahiyedeki insani durumun kötüye gitmesi üzerine ABD savaş uçakları, gece Amirli çevresindeki IŞİD hedeflerini vurmuştu.

Bu arada Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, Irak Şam İslam Devleti terör örgütünün eylemleri nedeniyle Irak'ta son bir ayda 600 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Açıklamada, sığınmacıların Dohuk bölgesinde yoğunlaştığı, bu bölgede 500 binden fazla yerinden edilen kişi bulunduğu kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.