DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Komünist Emek Hareketi: "Adalet istiyoruz, alacağız!"

Komünist Emek Hareketi: "Adalet istiyoruz, alacağız!"

Komünist Emek Hareketi, 19 Temmuz 2011 Davası ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 08/09/14 16:14
okuma süresi: 3 dak.
Komünist Emek Hareketi: "Adalet istiyoruz, alacağız!"
A- A A+

19 Temmuz 2011 günü TC Devleti Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın adaya gelişini protesto etmek için sendikalarımız ve birçok demokratik kitle örgütü olarak bir protesto eylemi düzenlemiş ve 1 tanesi Komünist Emek Hareketi bünyesinde mücadele eden; toplam 6 kişi eylem günü tutuklanmıştı.

Protesto eylemi sırasında işkence ile tutuklanan 6 eylemciye açılan davalar bugün karara bağlanmış, KKTC Devleti egemenlerince getirilen asılsız suçlamaların sonunda 6 eylemci beraat etmiştir.

19 Temmuz 2011 faşist saldırısı, Soma Eylemi sırasında Komünist Emek Hareketi ve Kıbrıs Dev-Genç`li 6 yoldaşımızın işkenceyle gözaltına alınıp haklarında dava okunması, 1 Eylül`de TC Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan`ın ülkemize gelişini protestosu sırasında yine işkenceci polisler tarafından 1 yoldaşımızın tutuklanması ülkemizdeki TC Devleti`nin işgalinin ve adaletsizliğin göstergesidir.

Bilmeliyiz ki bugün verilen beraat kararın esas içeriği, coğrafyasında yaşadığımız adaletsiz yargı sisteminde bile; hiçbir haklı direnişin ve demokratik eylemin yargılanamayacağı, örgütlü bir halka karşı yapılan saldırının hiçbir meşru zeminin olamayacağıdır.

Bizler Komünist Emek Hareket'liler olarak 19 Temmuz 2011'de yaşadığımız faşist saldırı sonucunda mahkemenin verdiği bu beraat kararının bir "ödül" olmadığının altını çizeriz.

KKTC'de bugün hala daha emperyalist kuşatmanın, işgalin var olduğunu ve yine adalet adına, demokrasi adına; eşitsizliğin, hukuksuzluğun varlığının devam ettiğinin önemini belirtiriz.

Ve bu mücadele kararlılığımızla Soma eylemi davasında tutuklanan 6 yoldaşımızın ve 1 Eylül 2014'de TC Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemize gelişini protesto etmek için tutuklanan 1 yoldaşımızın davalarında da haklılığımız için mücadelemize devam edeceğiz.

Bu ülkede adalet sağlanıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.

Adalet istiyoruz, alacağız!

Kahrolsun faşizm, emperyalizm!

Yaşasın Devrimci Mücadelemiz!

Komünist Emek Hareketi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.