DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Obama'dan beklenen açıklama geldi

Obama'dan beklenen açıklama geldi

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD terör örgütüyle mücadeleyle ilgili beklenen açıklamasını gerçekleştirdi. 4 aşamalı bir plan sunan Obama, kongre ve Amerikan halkından destek istedi.

Yayın Tarihi: 11/09/14 08:33
okuma süresi: 2 dak.
Obama'dan beklenen açıklama geldi
A- A A+

Halkına seslenen ABD Başkanı Barack Obama, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne karşı yeni mücadele stratejisini açıkladı.

4 aşamalı bir strateji ortaya koyan Obama, bu adımları şöyle anlattı: Sistematik hava saldırıları, IŞİD'le mücadele eden güçlere desteğin artırılması, IŞİD'in fon kaynaklarını kesme çabalarının ve istihbaratın artırılması ile insani yardım.

"IŞİD gibi bir kanseri yok etmenin zaman alacağını" söyleyen Obama,stratejisi için kongreden destek isterken Amerikan halkına da, "Bu gece sizden, liderliği ileriye taşımada destek istiyorum" diye seslendi.

Konuşmasına, IŞİD'in kendisini 'İslam Devleti' olarak tanımladığına dikkati çekerek başlayan Obama, "IŞİD'in, İslam ile alakası yok. Hiç bir din masumların öldürülmesine göz yummaz ve IŞİD'in kurbanlarının büyük çoğunluğu Müslümanlar. IŞİD, kesinlikle bir devlet de değil. IŞİD bir terör örgütü, bu açık ve net. Yoluna çıkan insanları katletmek dışında da hiçbir vizyonu yok" dedi.

IŞİD'in Suriye ve Irak halkı ile daha geniş Ortadoğu bölgesi için tehdit oluşturduğunu ve eğer başıboş bırakılırsa bu tehdidin bölge dışına ve hatta ABD'ye uzanabileceğini dile getiren Obama, IŞİD'e katılan yabancı savaşçıların da ülkelerine döndüklerinde ölümcül saldırılar düzenleyebileceğine dikkati çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.