DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Ukrayna'daki ateşkes ilanı...

Ukrayna'daki ateşkes ilanı...

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Valentin Nalivayçenko, ayrılıkçıların hala 740'tan fazla Ukraynalıyı tutuklu bulundurduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 13/09/14 13:39
okuma süresi: 2 dak.
Ukrayna'daki ateşkes ilanı...
A- A A+

Güvenlik Servisi Başkanı Nalivayçenko, yerel bir televizyonda katıldığı programda, hala 740'tan fazla Ukraynalının ayrılıkçıların elinde tutuklu bulunduğunu kaydederek, "tüm tutuklu ve rehinelerin kurtarılacağını, hiçkimsenin unutulmayacağını" dile getirdi.

Öte yandan, Rehineleri Kurtarma Merkezi, Donestk Halk Cumhuriyeti tarafından kendilerine sunulan rehine ve esirlerin listesini yayınlarken, listede 409 tutuklu ve esirlerin kimlikleri yer aldı. Merkezin açıklamasında, Donetsk Halk Cumhuriyeti tarafından takdim edilen listenin oluşturulmasının devam ettiği ifade edildi.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 10 Eylül'de Bakanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, şimdiye kadar 700 rehine ve esirin ayrılıkçılar tarafından serbest bırakıldığını, bu haftasonuna kadar 500 rehine ve esirlerin ayrılıkçılar tarafından salıverilmesinin öngörüldüğünü dile getirmişti.

Belarus'un başkenti Minsk'te 5 Eylül'de bir araya gelen "Ukrayna-Rusya-AGİT" Üçlü Temas Grubu toplantısına katılan eski Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Rusya'nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT temsilcisi Heidi Tagliavini ile Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin liderleri Aleksandr Zaharçenko ve İgor Plotnitskiy arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Ukrayna'nın doğusunda 5 Eylül itibarıyla ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.