DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

İrak'taki çatışmalar...

İrak'taki çatışmalar...

Terör örgütü IŞİD'in Irak'ın kuzeyindeki Tikrit kentinde bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 3 askerin öldüğü bildirildi.

Yayın Tarihi: 13/09/14 14:02
okuma süresi: 1 dak.
İrak'taki çatışmalar...
A- A A+

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD Tikrit'te orduya ait bir kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda 3 asker hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olayda ayrıca, patlamanın etkisiyle orduya ait iki araç zarar gördü.

Öte yandan, Tikrit'in güneyindeki Mikeyşeyfiyye bölgesinde IŞİD militanları ile Seraya's Selam ve Asaib Ehli'l Hak eş-Şiiyye adlı milis gruplarının çatıştığı belirtildi. Çatışmalarda Şii gruplara mensup 8 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bir süredir otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.