DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Dünyanın en büyük bisiklet parkının temeli atıldı

Dünyanın en büyük bisiklet parkının temeli atıldı

Eric van Schagen, Hollanda'nın internet teknolojileri konusunda tanınmış holdinglerinden birinin yönetim kurulu başkanı. Birçok Hollandalı gibi onun da en önemli tutkularından biri bisiklet.

Yayın Tarihi: 17/09/14 08:05
okuma süresi: 3 dak.
Dünyanın en büyük bisiklet parkının temeli atıldı
A- A A+

Küçük arkadaş grubuyla, her yıl Avrupa'nın bir başka ülkesine bisikletle tatile gidiyor. Berlin, Roma, Prag, Dublin, Oslo bisikletle tatil güzergahlarından bazıları. Her yıl ortalama 15 gün süren tatiller boyunca bisikletle binlerce kilometre yol kat ediyor.

Sadece tatillerde değil. Haftasonları ve zaman zaman da işe gidip gelirken yine bisiklet kullanıyor.

Tıpkı, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve kabine üyeleri gibi.

2012 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hollanda'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Gül'ün kabul ettiği Hollanda Başbakanı Rutte'nin görüşmeye bisikletle gelmesi, Türkiyeli gazetecilerin yoğun ilgisini çekmişti.

Oysa bisikletle işe gidip gelen şık giyimli siyasteçi ya da iş adamı görüntüsü Hollandalılar için günlük sıradan görüntülerden biri.

19 milyon bisiklet

Bisikletin, günlük yaşamın vazgeçilmezlerinden bir olduğu ülke bu konuda yeni bir rekora daha imza atıyor.

Dünyanın en büyük kapalı bisiklet parkı Hollanda'da yapılıyor. Utrecht kentinde temeli atılan bisiklet parkının 2016 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Utrecht Merkez Tren İstasyonu'nun bitişiğinde yapılacak 3 katlı tesiste, aynı anda 12 bin 500 bisiklet park edilebilecek.

16 milyon nüfuslu ülkede 19 milyon civarında bisiklet bulunuyor. Her yaştan 13,5 milyon insan, yani nüfusun yüzde 84'ü bisiklet kullanıyor.

Bisiklet kullananan kadın sayısı erkeklere göre daha fazla.

Tren ve diğer toplu taşıma araçlarına bisikletle binilebiliyor. İş yeri uzakta olanlar, belli bir mesafeye kadar tren ya da otobüsle, geri kalanına bisikletle gidiyor.

Bir Hollandalı bisikletle yılda 900 kilometre yol katediyor. Ülke genelinde bisikletle katedilen mesafe ise 15 milyar kilometre.

Türkler bisiklete mesafeli

Bisiklet kullanımı en fazla "yerli" Hollandalılar arasında yaygın. Bunu Antilyanlar ve Surinamlılar izliyor. Fas kökenliler 4. sırada.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.