DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Papa: "Din, şiddeti haklı gösteremez"

Papa: "Din, şiddeti haklı gösteremez"

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco, Avrupa ülkeleri turu kapsamında ziyaret ettiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Rahibe Teresa Meydanı'nda ayin düzenledi.

Yayın Tarihi: 23/09/14 07:57
okuma süresi: 1 dak.
Papa: "Din, şiddeti haklı gösteremez"
A- A A+

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile yaptığı görüşmenin ardından Rahibe Teresa Meydanı'na gelen Papa Francesco, burada Tiran Belediye Başkanı Lulzim Başa tarafından karşılandı.

Başa, Papa Francesco'ya burada 'Tiran Kentinin Temsili Anahtarı'nı takdim etti. Kutsal ayine başlanmadan önce alandakilere Katolik Kilisesi'ne özgü dini şarkılar seslendirildi.

Papa Francesco, burada yaptığı konuşmada İslam Devleti'ni (IŞİD) ima ederek, "Din şiddeti haklı göstermek için kullanılamaz. Kimse dini, insan haklarına karşı eylemler için bahane olarak göstermemeli" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da ilk kez Arnavutluk'u ziyaret eden Papa'nın kasım ayı sonunda Türkiye'ye gelmesi planlanıyor.

Ajanslar

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.