DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Kerry: "Türkiye ön saflarda yer alacak"

Kerry: "Türkiye ön saflarda yer alacak"

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede ön saflarda yer alacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 24/09/14 08:10
okuma süresi: 2 dak.
Kerry: "Türkiye ön saflarda yer alacak"
A- A A+

Türkiye'nin ABD'ye söz verdiğini söyleyen Dışişleri Bakanı John Kerry, "Türkiye IŞİD ile mücadelede ön saflarda yer alacak" dedi.

Kerry, Washington'daki Terörizmle Mücadele Küresel Forumu Toplantısı'nda konuştu.

'Türkiye'nin, IŞİD'in elindeki rehineler nedeniyle zorluklar yaşadığına' işaret eden Kerry, şunları söyledi: "Meselenin çözülmesiyle birlikte, Türkiye, bizimle beraber ilave çabalar yürütmeye hazır. Türkiye, IŞİD'le mücadelenin ön cephelerinde yer alacak. Türkiye'ye bu istekliliğinden dolayı çok minnettarız."

'BİN MİLİTANI SINIR DIŞI ETTİK'

?Toplantıda Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör konusunda en yakın tehdidin IŞİD olduğuna değinerek, bu kapsamda Türkiye'nin yükün önemli bir kısmını üzerine aldığını, 75 civarında ülkeden binin üzerinde yabancı militanı sınırdışı ettiklerini hatırlattı.

BAN OLUMLU KARŞILADI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD'nin öncülüğünde, bu sabah, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı yapılan hava saldırılarını olumlu karşıladığını duyurdu.

Ban, BM Genel Kurulu'ndaki İklim Zirvesi kapsamında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, tüm dünya liderlerine, aşırı gruplarla mücadeleye destek vermeleri çağrısında bulundu.

IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını memnuniyetle karşılayan Ban, sivil kayıpların en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve uluslararası insani hukuka bağlı kalınması için, hava saldırılarına destek veren tüm tarafları ikaz etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.