DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

FBI: "Cihatçı John'un kimliğini tespit ettik"

FBI: "Cihatçı John'un kimliğini tespit ettik"

<p><span style="font-size: small;">Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI, iki gazeteci ve bir yardım görevlisinin başının kesilerek öldürüldüğü videolardaki İngiliz aksanlı cihatçının kimliğini tespit ettiklerine inandıklarını açıkladı.</span></p>

Yayın Tarihi: 26/09/14 07:48
okuma süresi: 2 dak.
FBI: "Cihatçı John'un kimliğini tespit ettik"
A- A A+

FBI merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulunan büronun direktörü James Comey, "Cihatçı John" olarak bilinen IŞİD üyesinin kim olduğunu ve hangi ülke vatandaşı olduğunu açıklamayacaklarını söyledi.

IŞİD'in yayınladığı videolarda İngiliz aksanı ile konuşan militanın ABD'li gazetecileri ve İngiliz yardım görevlisini öldürdüğü izlenimi veriliyor. Ancak öldürme anı gösterilmiyor. Yetkililer kimin kafa kesmeleri gerçekleştirdiğini bulmaya çalışıyor.

Comey ayrıca, şu anda FBI'in ana konularından birinin bu ay yayınlanan IŞİD'in bir propaganda filminde yer alan ve Kuzey Amerika aksanı ile İngilizce konuşan bir militan olduğunu söyledi.

Comey'in verdiği bilgilere göre Suriye'de aşırılık yanlısı örgütlerle beraber savaşan yaklaşık bir düzine ABD vatandaşı var. Comey bu sayıdan çok daha fazlasının ise ülkeye geri döndüğünü söyledi.

IŞİD Suriye ve Irak'ta önemli bölgeleri ele geçirdikten sonra adını İslam Devleti olarak değiştirerek halfelik ilan etti. ABD'li iki gazeteci, James Foley ve Davcid Sotloff ile İngiliz vatandaşı yardım görevlisi David Haines'in kafalarını keserek öldüren IŞİD, bunun ABD'nin hava saldırılarına karşılık olarak yapıldığını söyledi.

ABD bir süredir Irak'ta ve bu hafta başından beri de Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı hava saldırıları düzenliyor. ABD liderliğindeki koalisyona Arap ülkeleri de katıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.