DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Çin'den Hong Konglu eylemcilere gözdağı

Çin’den Hong Konglu eylemcilere gözdağı

Çin yönetimi Hong Kong'da demokrasi talebiyle gösteri düzenleyen on binlere gözdağı verdi. Pekin, 'Merkezi İşgal Et' adı altında yaklaşık bir haftadır devam eden protestoları 'yasa dışı' olarak nitelendirdi; 'en kısa zamanda son verilmemesi halinde bunun sonuçları olacağı' uyarısı yaptı.

Yayın Tarihi: 02/10/14 10:10
okuma süresi: 2 dak.
Çin’den Hong Konglu eylemcilere gözdağı
A- A A+

Bu arada Amerika Birleşik Devletleri'ni ziyaret eden Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Hong Kong'da olanların Çin'in bir iç meselesi olduğunu vurguladı: "Bakan Kerry Hong Kong'dan bahsetti. Çin hükümeti bu konudaki pozisyonunu net bir şekilde ortaya koydu. Hong Kong'daki konu Çin'in iç meselesidir ve bütün ülkeler Çin'in egemenliğine saygı duymalıdır."

İkili basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise ifade özgürlüğünün önemine değinmekle yetindi: "Hong Kong'un istikrar ve refahı için mümkün olan en yüksek düzeyde otonomi ve hukukun üstünlüğü ile birlikte açık toplumun önemli olduğuna inanıyoruz. Hong Kong yetkililerinin protestocuların taleplerini barışçıl biçimde dile getirme özgürlüğüne saygı duyacağını umuyoruz."

Çin'de dün Komünist Parti'nin kuruluşunun anıldığı 'Ulusal Gün' kutlamaları yapılırken; Hong Kong'da işgal eylemine katılanların sayısı da arttı. Göstericiler özerk Hong Kong yönetiminde 2017'de yapılacak seçimlere Pekin'in müdahil olmasına karşı çıkıyor. Hong Kong hükümetinin istifasını istiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.