DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Alman motorsiklet grubu üyeleri de YPG saflarına katıldı

Alman motorsiklet grubu üyeleri de YPG saflarına katıldı

IŞİD'e karşı savaşmak için Kobani direnişine katıldılar...

Yayın Tarihi: 20/10/14 07:38
okuma süresi: 2 dak.
Alman motorsiklet grubu üyeleri de YPG saflarına katıldı
A- A A+

Alman motorsiklet grubu Median Empire Kulübü üyeleri, Türkiye'nin Suriye sınırındaki Kobani'yi IŞİD'den savunmak için YPG saflarına katıldı.

Bir aydan uzun süredir kuşatma altındaki Kobani'ye giden Köln merkezli motorsiklet kulübünün üyeleri, üç Hollandalı motorcunun YPG'ye katılmasından kısa bir süre sonra IŞİD'e karşı savaşma karar aldı.

Facebook sayfalarından Kobani'de çekildiği belirtilen fotoğrafları yayınlayan motorsikletçiler, kulüp logolarının bulunduğu deri ceketleri ve ellerindeki silahlarla görüntülendi.

BİR ÜYE YARALANMIŞ

Diken'in haberine göre, fotoğraflardan birinin altında "Bizim çocuklar Kobani'de ön saflarda savaşıyor" mesajı yer alırken, dört gün sonra paylaşılan bir mesajda ise arkadaşlarından birinin vurulduğu ancak durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Facebook sayfasında kulüp üyelerinin bölgeye yardım etmek için gittiği ve mülteci kamplarında kalan Ezidi'lere yemek ve ilk yardım malzemeleri ulaştırıldığı ifade edildi.

ÜÇ HOLLANDALI MOTORCU DA YPG'YE KATILMIŞTI

Öte yandan geçen hafta Hollandalı bir savcının yurt dışında savaştıkları için kimsenin ceza almayacağını söylemesi üzerine üç Hollandalı motorsikletçi de Kobani'ye giderek IŞİD'e karşı savaşa katılmıştı.

Savcılık sözcüsü Wim de Bruin "Yurtdışındaki silahlı bir birliğe katılmak önceden suç sayılıyordu, ancak şu anda değil. Sadece Hollanda'ya karşı olan bir savaşta yer almanız yasak" ifadelerini kullanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.