DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Ağaç mı seks oyuncağı mı?

Ağaç mı seks oyuncağı mı?

Paris'in meşhur bir meydanına dikilen şişme heykel, seks oyuncağına benzediği gerekçesiyle büyük bir tartışma koparttı.

Yayın Tarihi: 20/10/14 08:02
okuma süresi: 2 dak.
Ağaç mı seks oyuncağı mı?
A- A A+

Yeşil renkteki şişme heykelin yaratıcısı Amerikalı sanatçı Paul McCarthy, Fransız gazetesi Le Monde'a verdiği mülakatta 'Ağaç' adlı eserin ilham kaynağının hem Noel ağaçları hem de seks oyuncakları olduğunu söyledi.

Heykele verilen tepkiler sanatçıya fiziki saldırıya kadar vardı.

Place Vendome meydanına dikilen heykeli görmeye giden sanatçı, sokaktan geçen bir adamın kendisine tokat attıktan sonra kaçtığını söylüyor.

69 yaşındaki Amerikalı sanatçının 24 metre uzunluğundaki heykeli Fransa'da sosyal medyada eleştirildiği kadar bolca şakaya da malzeme oldu.

Daha önce Hollanda ve İsviçre'de sergilenen enstlasyonları ile tartışma yaratmış olan Paul McCarthy, "Ağaç" adlı heykelin espirili bir soyut sanat eseri olduğunu belirtiyor.

Le Monde gazetesinin aktardığına göre sanatçıya tokat atan saldırgan, Paul McCarthy'nin bir Fransız olmadığını ve eserlerinin de Fransız sokaklarında istenmediğini söyleyerek bağırdı.

Saldırı, sosyal medyada sanatçıya destek verenler tarafından kınanıyor. Eserin Perşembe günü dikilmesinin ardından Cuma günü Twitter'da en yoğun mesaj trafiğinin yaşandığı konulardan biri "Ağaç"tı.

Bir Twitter mesajında, ''Sevin ya da sevmeyin Paul McCarthy'ye yapılan saldırı çok aptalca'' deniyor.

Eseri beğenmeyenler ise, Paul McCarthy'nin ''Paris'i aşağıladığı'' kanısındalar.

Place Vendome, Fransız başkentinin en gözde adreslerinden biri. Meydanda Ritz gibi lüks oteller bulunuyor.

bbcturkce

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.