DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Katalonya'da bağımsızlık eylemi

Katalonya'da bağımsızlık eylemi

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı sivil toplum kuruluşlarının (STK) çağrısıyla, bağımsızlık için "tekrar siyasi birlik" temalı, yüksek katılımlı gösteri düzenlendi.

Yayın Tarihi: 20/10/14 08:37
okuma süresi: 1 dak.
Katalonya'da bağımsızlık eylemi
A- A A+

Barcelona'daki gösteriye 100 binden fazla kişi katıldı. Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC) ve Omnium adlı STK'ların temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, Katalonya Başkanı Artur Mas'ın sunduğu alternatif halk oylaması önerisine destek verilirken, bundan daha önemli olarak "bağımsızlık için 3 ay sonra plebisit yapılması" talep edildi.

ANC başkanı Carme Forcadell, Katalonya'da bağımsızlık yanlısı siyasi partilerin birliklerini bozmamalarını ve 9 Kasım'da yapılacak alternatif halk oylamasından sonra, "Katalonya'nın geleceğine karar vermek ve tüm dünya karşısında özgür bir şekilde seçimini yapabilmesi için plebisit yapılmasını istediklerini" söyledi. Forcadell, "Katalonya başkanından erken seçim ilan etmesini, 3 ay sonra oy kullanmak istiyoruz"dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.