DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

IŞİD günde 80 bin varil petrol üretiyor

IŞİD günde 80 bin varil petrol üretiyor

IŞİD terör örgütü militanları, Irak ve Suriye'de ele geçirdikleri petrol yataklarında günde 80 bin varilin altında petrol üretebililiyor. Bahreyn Uluslararası Stratejik Enerji Araştırmaları Merkezi Müdürü Haled El Ruveyhi, RİA Novosti'ye böyle bir açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi: 21/10/14 11:06
okuma süresi: 1 dak.
IŞİD günde 80 bin varil petrol üretiyor
A- A A+

IŞİD'in Irak ve Suriye'de bazı petrol yataklarını kontrolü altına almasının petrol fiyatları üzerinde etkili olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Ruveyhi, IŞİD'in 80 bin tonun altında üretim yapan sadece 10 küçük yatağı ele geçirdiğini belirtti.

Ruveyhi, "Irak'ta, günde 2,5 milyon varilin üzerinde üretim yapılan başlıca petrol yataklarının IŞİD'in ele geçirdiği bölgelerden uzakta, ülkenin güneyinde, Basra bölgesinde bulunduğu" açıklamasını yaptı.

IŞİD'in Irak ve Suriye topraklarında büyük alanları kontrol altına alması, petrol üretimi güvenliğini etkilediği için dolaylı olarak da olsa petrol fiyatları üzerine etki ettiğini belirten

Ruveyhi, Irak'ta durumun hala zor tahmin edilebildiğini söyledi: "Militanlar merkezi Anbar eyaletini ele geçirmeyi başarmaları halinde Irak'ta yapılan petrol üretimi ve ihracatı olumsuz etkilenebilecek" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.