DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Bacakları olmayan adam, Çin'in en tehlikeli dağına tırmandı

Bacakları olmayan adam, Çin'in en tehlikeli dağına tırmandı

Çin'de iki bacağı da olmayan bir tırmanışçı, ülkedeki en tehlikeli dağına tırmanarak tüm dünyaya azim dersi verdi.

Yayın Tarihi: 22/10/14 08:19
okuma süresi: 1 dak.
Bacakları olmayan adam, Çin'in en tehlikeli dağına tırmandı
A- A A+

Herhangi bir engeli olmayan kişiler için bile oldukça zorlu olan bu tırmanış yolu, geçtiğimiz günlerde bir azim dersine sahne oldu. Bir kazada her iki bacağını birden kaybeden Çinli Chen Zhou, Çin'deki en tehlikeli dağ yolu olarak bilinen Jianmen Geçidi'ne tırmandı.

Tırmanışı 26 Eylül'de gerçekleştiren Chen, 2080 metrelik zorlu tırmanışı 4 saatte tamamladı.

Chen eğimin yer yer 96 derece dikliğe ulaştığı bu tehlikeli yola tırmanırken, kollarını kullanarak kendini yukarı çekti. Bunun dışında taş bloklar ve zincirler ile, etraftakilerin desteğinden de yararlandı.

Bu Chen'in ilk tırmanışı değil. Daha önce de Çin'in tehlikeleriyle meşhur en yüksek 5 dağına tırmanmıştı. Azmiyle tanınan ve "engel yoktur" anlayışının sembolüne dönüşen Chen, geri kalan zamanda motivasyon konuşmacısı ve şarkıcılık yapıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.