DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Times: Kürtler yeni bir devlet kurmak için uzlaşıyor

Times: Kürtler yeni bir devlet kurmak için uzlaşıyor

Times gazetesinde "Kürtler yeni bir devlet kurmak için uzlaşıyor" başlıklı bir habere yer veriliyor.

Yayın Tarihi: 22/10/14 10:20
okuma süresi: 2 dak.
Times: Kürtler yeni bir devlet kurmak için uzlaşıyor
A- A A+
Gazete , Suriyeli Kürt liderlerin bir araya gelerek, özerk bir bölge ilan etme konusunda görüştüklerini yazıyor. Liderlerin, Suriye'deki üç bölgede kurulacak yeni bir siyasi varlık konusunda uzlaşmak üzere Irak'ın Duhok kentinde bir araya geldiği belirtiliyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, yazı şöyle devam ediyor: "Dokuzuncu gününe giren görüşmelerde Suriyeli Kürtler, Cizire, Efrin ve Kobani kantonlarının "Rojava" adı altında yarı-özerk bir Kürt bölgesi olarak ilan edilmesini talep ediyor. Suriyeli Kürtlerin ana temsilcisi PYD (Demokratik Birlik Partisi), resmi varlığın açıklanmasının ardından bölgesel bir parlamento kurulması ve savunma birlikleri oluşturulması için seçimlere gidileceğini söyledi."

'BARZANİ TEMKİNLİ YAKLAŞIYOR'

Gazete, Türkiye 'nin bu girişime karşı çıktığını, Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin ise temkinli yaklaştığını yazıyor. Yazıda, Türkiye'nin PYD'yi Özgür Suriye Ordusu ile birleşmeye ikna etme çabasından da bahsediliyor.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.