DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Poroşenko: "Ukrayna muz cumhuriyeti olmayacak"

Poroşenko: "Ukrayna muz cumhuriyeti olmayacak"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petr Poroşenko, perşembe günü Odessa bölgesine yaptığı ziyareti sırasında bölgedeki kaçakçılıkla mücadele yöntemlerinin verimini eleştirdi.

Yayın Tarihi: 24/10/14 09:29
okuma süresi: 1 dak.
Poroşenko: "Ukrayna muz cumhuriyeti olmayacak"
A- A A+

Ukrayna'nın UNIAN ajansı, liderin ülkeyi "muz cumhuriyetine" dönüştürmeye müsaade etmeyeceği konusunda söz verdi. Bölge güvenlik güçleri ile bir araya gelen Poroşenko, yapılan istişareler sırasında kaçakçılığı Ukrayna ekonomisini felç eden bir sorun olarak niteledi.

Poroşenko, "Kaçakçılık ve yolsuzlukla mücadele etmeyi bilmiyorsanız size izah edeyim. Bugün benim yaptığım gibi yapın. Yardımcılarımı 7.kilometre pazarına gönderdim. Pazarın 11 noktasında gümrük belgeleri araştırıldı. Hiçbirinde belge bulunmadı. Pazar, Ukrayna ekonomisine zarar veren mallarla doluydu. Ukrayna'yı muz cumhuriyetine çevirmelerine izin vermeyeceğim" dedi.

Muz cumhuriyeti terimi; siyasi istikrarsızlık, tarıma ve yabancı sermayeye bağımlılık, milli gelirin dengesiz dağılımı, geri kalmış bir altyapı ve ekonomi, yüksek enflasyon, bütçe açığı ve milli paranın değer kaybettiği bir Latin Amerika ülkesini tarif ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.