DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Kanadalı saldırgan: "Şeytan peşimi bırakmıyor"

Kanadalı saldırgan: "Şeytan peşimi bırakmıyor"

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Kanada'nın başkenti Ottawa'daki silahlı saldırıya bugün geniş yer ayırdı.

Yayın Tarihi: 24/10/14 10:23
okuma süresi: 3 dak.
Kanadalı saldırgan: "Şeytan peşimi bırakmıyor"
A- A A+

Haberde, saldırıyı gerçekleştiren Michael Zehaf-Bibeau'nun gittiği camiden bazı kişilerin, daha önce Bibeau ile ilgili endişelerini dile getirdiği belirtildi.

Buna göre Bibeau, Müslüman bir arkadaşına ve camide birlikte ibadet ettiği bir kişiye "Şeytanın peşini bırakmadığını" söyledi.

Uyuşturucu bağımlısıydı, çeşitli suçlara karıştı

Bibeau'nun daha önce de endişe veren davranışları olduğu belirtilen haber şöyle devam etti:
"Bibeau, Kanadalı bir anne ve Libyalı bir baba tarafından, Montreal'in merkeze uzak mahallelerinde rahat bir şekilde büyütüldü.
Ancak yetiştirilme tarzına rağmen, uyuşturucu bağımlılığı sorunu yaşadı ve bazı suçlara adı karıştı.
Son olarak ise Ottawa'da, savaş anıtının önündeki askeri vurarak öldürdü ve Parlamento'da silahlı çatışma başlatarak, milletvekillerinin panik içinde kalmasına sebep oldu.

Ailesine giderek yabancılaşan Bibeau, 'şeytan tarafından takip edildiği' hikayeleri ve 'Orta Doğu'ya gitme' planları nedeniyle, camideki arkadaşlarını da endişelendirmişti.
Bir gazeteye konuşan arkadaşı Dave Bathurst, 'Nasıl ifade ettiğini hatırlamıyorum ama şeytanın peşini bırakmadığını söylemişti. Bence psikolojik olarak hastaydı' dedi.

Bathurst, Bibeau'yu en son altı hafta önce camide gördüğünü, ancak caminin yaşlılarının kendisine 'çok tuhaf davranan Bibeau'dan uzak durmasını öğütlediklerini' söyledi.
Başka bir olayda ise, Bibeau'nun bir işyeri sahibini şiddet uygulamakla tehdit ettiği ve bu nedenle Burnaby'deki bir mescit yakınlarında gözaltına alındığı öğrenildi. Silahlı saldırganın daha önce polisi arayarak, hakkında bir yakalama kararı olduğunu öne sürmüş ve tutuklanmak istenmişti. Ancak böyle bir karar olmadığından, polis kendisini tutuklamamıştı."
Haberde; uyuşturucu ile hırsızlık, hakaret, tehdit ve benzer suçlardan defalarca gözaltına alınan ve tutuklanan Bibeau'nun aslında uzun süredir sesini duyurmaya çalıştığı ifade edildi.

Gazete ayrıca Bibeau'nun 2011 yılındaki Arap ayaklanmaları sırasında Libya'da bulunduğunu, kısa süre önce Orta Doğu'ya gitme isteğinin ise yetkililer tarafından engellendiğini yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.