DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

İsveç operasyonu sonlandırdı

İsveç operasyonu sonlandırdı

İsveç, başkent Stocholm yakınlarında denizaltı olduğu sanılan yabancı askeri aracı aramak için başlattığı operasyonu sona erdirdi.

Yayın Tarihi: 24/10/14 14:53
okuma süresi: 2 dak.
İsveç operasyonu sonlandırdı
A- A A+

İsveç Silahlı Kuvvetleri, 10 Ekim'de Stockholm açıklarında denizden ve havadan başlatılan operasyonun sona erdirildiğini açıkladı.

Savaş gemileri, hücumbotlar, mayın arama gemileri, helikopterler ve yaklaşık 200 personelin katılımıyla yürütülen operasyonda, Stockholm'ün 30 kilometre açığında deniz tarama çalışması yapıldı.

Çalışmalar sırasında herhangi bir tehdit unsuruna rastlanmadı.

Deniz altında askeri hareketlilik yaşandığı konusunda şüpheleri bulunmadığına, ancak kaynağın tanımlanamadığına işaret eden askeri yetkililer, olası denizaltının İsveç karasularını terketmiş olabileceğini belirtti.

Amiral Anders Grenstad da hareketliliğin küçük bir araçtan kaynaklanabileceğine dikkati çekti.

Operasyonun sona ermesine karşın küçük askeri birlikler, bölgede kalmaya devam edecek.

Rusya, denizaltındaki askeri hareketliliğe bir Rus denizaltısının neden olduğu iddialarını reddetmiş ve Hollanda'ya ait bir denizaltının bölgede olabileceğini ileri sürmüştü.

Rusya'nın ileri sürdüğü iddia da, Hollanda tarafından geri çevrilmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.