DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Salih Müslim: ÖSO ile henüz anlaşma yok

Salih Müslim: ÖSO ile henüz anlaşma yok

PYD lideri Salih Müslim, ÖSO'nun Kobani'ye destek göndermesiyle ilgili 'Özgür Suriye Ordusu ile temasımız var ancak herhangi bir anlaşma henüz söz konusu değil' dedi.

Yayın Tarihi: 24/10/14 15:24
okuma süresi: 3 dak.
Salih Müslim: ÖSO ile henüz anlaşma yok
A- A A+

Brüksel'de bulunan PYD lideri Salih Müslim, Reuters haber ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "Zaten ÖSO ile temas sağlamış durumdayız ancak Sayın Erdoğan'ın söylediği gibi bir anlaşmaya henüz varılmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Estonya ziyareti sırasında Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile düzenlediği ortak basın toplantısında Özgür Suriye Ordusu'nun 1300 kadar savaşçısını Kobani'de IŞİD ile çatışan PYD'ye destek için göndereceği yönündeki açıklaması hatırlatıldı. Erdoğan bu konudaki soruları yanıtlarken, ÖSO'nun bu teklifinin PYD tarafından kabul edildiği yönünde konuştu ve sayılar verdi. Irak Kürt yönetiminin göndereceği peşmerge sayısının da azaldığını açıkladı. Erdoğan'ın sözleri şöyle:

"Bildiğiniz gibi daha önce ifade etitğimi gibi biz sayın Obama'ya burada tercih edilmesi gereken birinci derecede ÖSO olabilir, ikinci derecede de Peşmergeler olabilir demiştik. Nitekim 200 kadar peşmergenin gönderileceği açıklandı. Az önce aldığım bilgiye göre, peşmergelerin sayısı 150'ye indirildi. Dün Suriye Ordusu'ndan ise bin 300 kişiyi şu anda PYD kabul ettiğini ifade etmiş ve konuyla ilgili olarak da şu anda ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergahının nasıl olması gerekir, bunu müzakere ediyorlar. Bizim bu konuda karşıt bir görüşümüz olmadığını belirtmiştik."

'ÖSO IŞİD'e cephe açsın'

Bu arada PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo ÖSO'nun yardım kararıyla ilgili Al Jazeera Türk'ten Can Hasasu'ya yaptığı açıklamada, ÖSO ile konuyla ilgili bir temas ya da koordinasyon halinde olmadıklarını, konuyla ilgili haberleri medyadan takip ettiklerini ve Kobani'de yeterli adama sahip olduklarını, asıl ihtiyaçlarının silah olduğunu belirtti.

Kurdo, Özgür Suriye Ordusu güçlerinin başka noktalarda IŞİD'e cephe açmasının kendilerini rahatlatacağını söyledi ve "Bize yardım etmek istiyorlarsa Kobani çevresindeki yerlerde IŞİD'e karşı yeni cepheler açabilirler. Mumbuç, Akçakale, Rakka taraflarında IŞİD'e karşı açılacak yeni cepheler üstümüzdeki baskıyı azaltır" dedi.

Kurdo, ÖSO'ya bağlı bazı küçük grupların kuşatmanın başından beri IŞİD'e karşı kendi saflarında savaştığını da vurguladı.

Al Jazeera

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.