DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Doğalgaz gerilimine Mısır da katıldı

Doğalgaz gerilimine Mısır da katıldı

<p>Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Türkiye'nin adadaki doğalgaz arama çalışmalarını gerekçe göstererek barış müzakerelerini askıya almasının ardından, bölgedeki enerji gerilimine AK Parti'nin arasının 'açık' olduğu Mısır da katıldı. Mısır, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ortak açıklamasında, Türkiye'ye doğalgaz çalışmalarını durdurma çağrısı yapıldı.</p>

Yayın Tarihi: 30/10/14 08:20
okuma süresi: 2 dak.
Doğalgaz gerilimine Mısır da katıldı
A- A A+
'Rahatsızlık duyuyoruz'

Üç ülkenin dışişleri bakanlarının Lefkoşa'daki toplantısının ardından yapılan yazılan açıklamada, "Bakanlar, Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinde yakın zamanda yürütülen yasadışı faaliyetlerden ve izin alınmadan yapılan sismik çalışmalardan rahatsızlık duyuyoruz'' denildi.

Mısır karasularını tanımıştı

Kıbrıslı Rumlar 2011 sonunda adanın açıklarında 140 milyar metreküp doğalgaz keşfettiklerini duyurmuş, tek taraflı arama çalışmaları için de sırasıyla Amerikan, İtalyan ve Fransız şirketleri oldn Noble, ENI ve Total ile anlaşma imzalamıştı. Son yılların en büyük enerji kriziyle boğuşan Mısır da, Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kendisine ait olduğu savıyla yürütüğü petrol ve doğalgaz arama çalışmalarından ticari çıkar elde edebilmek için 'iki ülke arasındaki karasuları sınırını' tanımıştı.

Türkiye'yse Kıbrıslı Rumların çalışmaların tek taraflı olması nedeniyle benzer çalışmalar başlatmıştı.

diken

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.