DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Meksika'da kaybedilen öğrencilerin aileri EZLN ile görüşecek

Meksika'da kaybedilen öğrencilerin aileri EZLN ile görüşecek

Ayotzinapa'daki bir öğretmen okulunda okuyan ve 26 Eylül akşamından bu yana "kayıp" olan 43 öğrencinin ailesi ve yakınları, 20 Kasımdaki genel direniş öncesi EZLN ile görüşmek üzere yola çıktı.

Yayın Tarihi: 17/11/14 08:27
okuma süresi: 3 dak.
Meksika'da kaybedilen öğrencilerin aileri EZLN ile görüşecek
A- A A+
20 saatlik yolculuğun sonunda Chipas'a varan "Daniel Solis Gallardo" konvoyu, binlerce kişinin desteği ile karşılandı. Aile üyeleri öncelikle Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu (EZLN) ile görüşecek ve bir basın açıklaması yapacak. Daha sonra Jovel'deki Yerel Toplumları Geliştime Merkezine geçecekler.

26 Eylül gecesi olay yerinde olan ve olaydan sağ kurtulan Omar Garcia, Chipas'ta bulundukları süre içinde bir çok farklı örgütle görüşeceklerini belirterek: "Bu konvoyun temel amacı şu ana kadar aile üyeleri ve Ayotzinapa öğrencileri ile dayanışmak için şimdiye kadar halk ile birlikte iki eyleme katılan EZLN ile görüşmektir" dedi.

Zapatistalar 7 Ekim'de Youtube'da yayınladıkları bir video ile Ayotzinapa öğrencileri ve kuzeyde zulüm gören yerli Yaqui kabilesi ile dayanışma mesajı göndermişlerdi. Ertesi gün San Juan Chamula otoyolundan başlayarak, şehir merkezine kadar süren bir sessiz yürüyüş gerçekleştirmişlerdi.

22 Ekim'de ise San Andres Larrainzar ve Oventic arasıdaki otobanda gece nöbeti tutarak, 26 Eylül'de kaybedilen 43 öğrencinin geri getirilmesini talep etmişlerdi. Sessiz protesto boyunca Zapatistalar: "Onların acısı bizim acımızdır. Onların öfkesi bizim öfkemizdir." yazılı pankart taşımışlardı. EZLN Komutanı Moises " Biz sadece yalnız olmadığınızı bilmenizi istedik. Tüm 6. ulusal ve uluslararası halkını, Ayotzinapa'daki yerel okul komitesini desteklemek ve gerçek adaleti talep etmek için kendi araçlarınızla harekete geçmeye çağırıyoruz. EZLN olarak, biz de kendi kapasitemiz çerçevesinde harekete geçeceğiz." açıklamasını yapmıştı.

Telesur'un haberine göre Ayotzinapa aileleri'nin EZLN ve İyi Yönetim Konseyleri üyeleri ile yapacağı gizli görüşmede öğrencilerin kayboluşunun tesadüf olmadığı vurgulanacak. Konu hakkında konuşan Garcia'nın ise "Zorla kaybetme Maksika devletinin susturmak ve toplumsal hareketleri engellemek için kullandığı bir sistem" dediği belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.