DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Puşkov: "ABD ile Çin arasında savaş çıkabilir"

Puşkov: "ABD ile Çin arasında savaş çıkabilir"

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Dışişleri Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, bugün yaptığı açıklamada, ABD ile Çin arasında yakın bir gelecekte savaş çıkabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Yayın Tarihi: 21/11/14 10:25
okuma süresi: 2 dak.
Puşkov: "ABD ile Çin arasında savaş çıkabilir"
A- A A+

Uluslararası Haber Ajansı Rusya Bugün'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Puşkov, ''ABD, Çin'in ekonomik ve siyasi gücünü nasıl arttırmakta olduğunu uzun zamandır yakından takip ediyor. Bazı değerlendirmelere göre Çin ekonomisi, mevcut konjonktürde dünyanın en büyük ekonomisi olarak adlandırılıyor. Dış politika alanında da ABD'yi artan bir tempoyla giderek göz ardı eden Çin, bu zemindeki tam bağımsızlık hareketlerine verdiği desteği ve isteğini de her geçen gün daha yüksek bir tondan dile getirmektedir. Konuya ilişkin yorum yapan pek çok uzman da yakın bir gelecekte Çin ile ABD arasında kaçınılmaz olarak bir siyasi cepheleşmenin ortaya çıkacağını hususunda hemfikirdir'' dedi.

Açıklamasının devamında iki ülke arasındaki olası askeri çatışmaların önlenmesi için Çin ve ABD Devlet Başkanları tarafından geçtiğimiz günlerde Pekin'de imzalanan anlaşmanın da önemli bir gösterge olduğunu belirten Puşkov, ''Demek ki bu tip çatışmaların yakın bir gelecekte yaşanabileceğini öngörüyorlar. Bu çatışmalar gerçekten de yaşanabilir. Çünkü ABD'ye ait savaş uçakları özellikle son zamanlarda Pasifik Okyanusu üzerindeki Çin hava sahasına yakın bölgelerde devamlı olarak keşif uçuşları gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere Çin'in bu bölgede bulunan bazı adalar yüzünden ABD'nin müttefiklerine yönelik ciddi şikayetleri ve itirazları bulunmaktadır ve mevcut anlaşmazlığın nereye varacağı ise henüz bilinmemektedir. Ancak bu sıkıntıların potansiyel bir çatışma kaynağı olduğu da yadsınamaz bir gerçektir'' şeklindeki ifadelerle sözlerini tamamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.