DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Çin referandum yoluyla bağımsızlığa karşı çıkıyor

Çin referandum yoluyla bağımsızlığa karşı çıkıyor

Cuma günü bir açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanlığı Orta Asya ve Avrupa Dairesi Başkanı Gui Tsunyuy, Çin'in bölgelerin referandum yoluyla bağımsızlıklarını ilan etmelerine karşı olduğunu, ancak Rusya'ya bağlanan Kırım'ın buna dahil olmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 21/11/14 15:25
okuma süresi: 1 dak.
Çin referandum yoluyla bağımsızlığa karşı çıkıyor
A- A A+

Onun sözlerine göre, Kırım özel bir konuma sahiptir ve Çin de yarımadanın sahiplik tarihini çok iyi bilmektedir.

Guis Tsunyuy genel olarak bazı ülkelerdeki ulusal sorunların herşeyden önce Amerika tarafından uygulanan çift standart politikası ile açıklandığını düşünüyor. Amerika ve onun müttefikleri kendi bencil amaçlarına ulaşmak için BM Güvenlik Konseyi'nin yaptırım kararı olmadan askeri güç kullanarak diğer ülkelerin içişlerine müdahale etme yolunu seçiyorlar. Guis Tsunyuy Çin'in bu şekildeki yaklaşıma şiddetle karşı çıktığını vurgularken, ona göre bu şekildeki eylemler etnik çelişkilerin alevlenmesine ve silahlı çatışmaların çıkmasına neden oluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.