DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

National Interest: Rusya, dünyanın en güçlü ordularından birine sahip

National Interest: Rusya, dünyanın en güçlü ordularından birine sahip

Dünyanın en güçlü beş ordusunu belirlemek için araştırmada bulunan The National Interest, bu görevin hiç de kolay olmadığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 24/11/14 08:37
okuma süresi: 2 dak.
National Interest: Rusya, dünyanın en güçlü ordularından birine sahip
A- A A+

İlk sırada ABD'nin bulunduğunu ifade edildi. Ülkenin, çoğu deneyimli savaş gazisi olmak üzere 535 bin askere sahip olduğu belirtildi.

İkinci sırada Çin Halk Kurtuluş Ordusu gösterildi. Asya'nın en büyüğü olduğu kaydedildi. Sadece kara birliklerinde 1,6 milyon kişi hizmet ediyor. Çin ordusu ülkenin sınırlarını koruyor ve "küresel çapta" eylemlere hazır.

Üçüncü sıra, Hindistan ordusuna verildi. 1,12 milyon askerle Asya'nın en büyük ikinci ordusu. Sıkça yaşanan iç isyanlar ve gergin durum ülkeyi güçlü kara ordusuna sahip olmaya itti. Hint ordusunun donanımı son yıllarda büyük modernizasyondan geçti ve hareketliliği büyük oranda arttı.

Rusya silahlı kuvvetleri, dördüncü oldu. National Interest'e göre Rusya kara birlikleri 285 bin askerden oluşuyor. Oldukça iyi donatıldığı ve tamamen mekanize edildiği kaydedildi. Ancak Rusya, devasa topraklara sahip bir ülke ve her bir asker başına yaklaşık 60 bin kilometre kare tekabül ediyor. Öte yandan birçok Rusyalı asker, 1990'lı yıllarda Çeçenistan'da edinilen büyük bir savaş deneyimine sahip.

Listenin son sırasında, 102 bin askere sahip Büyük Britanya yer alıyor. Dünya standartlarına göre hiç de büyük değil. Ancak günümüzde Avrupa'nın savaşa hazır en iyi ordusu olarak gösteriliyor ve hem karada hem havada hem de denizde çeşitli askeri operasyonlara hazır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.