DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

IŞİD'e karşı en büyük operasyon

IŞİD'e karşı en büyük operasyon

Irak ordusu, peşmerge birlikleri ve Şii milis grupları, IŞİD'e karşı haziran ayından bu yana en büyük operasyonu gerçekleştirdi; Bağdat'ın kuzeyindeki Celevle ve Sadiye kasabalarını geri aldı.

Yayın Tarihi: 24/11/14 14:16
okuma süresi: 2 dak.
IŞİD'e karşı en büyük operasyon
A- A A+

Hastane kaynaklarının Al Jazeera'ya verdiği bilgiye göre, çatışmalarda 79 IŞİD mensubu öldürüldü. Şii milisler ve Irak ordusundan 18, peşmerge güçlerinden de 10 kişi öldü.

Söz konusu operasyon, Irak ordusu, Şii milisler ve peşmergenin IŞİD'e karşı şu ana kadar düzenlediği en büyük operasyon oldu.

IŞİD, cuma günü Irak'ın batısındaki Anbar eyaletine bağlı Ramadi kentinde orduya karşı büyük çaplı bir saldırı başlatmıştı.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

IŞİD'in ele geçirdiği üç önemli askeri üs başkent Bağdat'ın sınırlarına yaklaşık 40 kilometre mesafede.

Söz konusu bölgeler Şiilerin kutsal kentleri Kerbela ve Necef'e de yakın mesafede.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.