DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Ferguson'da genci vurarak öldüren polis görevinden istifa edecek

Ferguson'da genci vurarak öldüren polis görevinden istifa edecek

CNN'nin bildirdiğine göre, 2014 yılı ağustos ayında siyah tenli genç Michael Brown'a silahla ateş açıp onu öldüren polis memuru Darren Wilson istifa edip görevinden ayrılmayı düşünüyor.

Yayın Tarihi: 27/11/14 13:04
okuma süresi: 2 dak.
Ferguson'da genci vurarak öldüren polis görevinden istifa edecek
A- A A+

Avukat Wilson'un sözlerine göre, onun müvekkili şu an ücretli izinde bulunuyor. O konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Gerçekçi olarak olaylara bakmak gerekirse o polislik görevine geri dönemez ve o bunu anlıyor, hiçbir hayale kapılmıyor" ifadelerine yer verdi. Avukata göre, şu an en önemli konu Wilson'un ne zaman görevinden ayrılacağı ve bunun ne şekilde işleme konulacağıdır.

Polis de daha önce yaptığı açıklamada polis arkadaşlarını riske atmamak için Ferguson Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevinden ayrılmayı düşündüğünü belirtmişti.

Ferguson'da üst üste üç gecedir süren protesto gösterilerinde göstericilerle polisler arasında çatışmalar meydana geliyor. Şehirdeki olaylar ceza mahkemesinin Wilson'u mahkemeye vermeyi reddettiği günden bu yana sürüyor. Ferguson sakinlerini Amerika'nın diğer şehirleri de destekledi. Şu ana kadar tüm ülkede tutuklananların sayısı yaklaşık 400 kişiyi buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.