DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Avustralya'da rehine krizi!

Avustralya'da rehine krizi!

Sydney'de kimliği belirsiz silahlı kişi ya da kişilerce rehin alınanlardan bazıları koşarak kafeden kaçarken görüntülendi.

Yayın Tarihi: 15/12/14 08:35
okuma süresi: 3 dak.
Avustralya'da rehine krizi!
A- A A+

Avustralya televizyon kanalı Channel 7'nin çektiği görüntülerde, en az üç kişinin kafeden kaçtığı görülüyor.

Kaçanlardan birisinin üstünde kafenin servis önlüğü olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan, Sydney polisi saldırgan ile temasa geçildiğini söyledi. Kendilerine iletilen talepler konusunda bir açıklama yapmayan New South Wales Yardımcı Komiseri Catherine Burn, içerideki rehinelerin sayısı için "30'dan daha az" ifadesini kullandı.

Olayın yaşandığı "Lindt Chocolate" kafesi Sydney'in merkezindeki Martins Place bölgesinde bulunuyor.

Yerel saatle sabah 10'da binaya gelen saldırgan ya da saldırganlar, müşterileri ve çalışanları rehin almıştı.

'Siyah bayrak asıldı'

Avustralya televizyonları kafenin içindeki kişileri ellerini kaldırmış olarak görüntülemişti. Görüntülerde kafenin camına bir de üzerinde Arapça yazılar olan siyah bir bayrak asıldığı görülüyor.

Sydney'deki BBC muhabiri Jon Donnison, bayrağın tam olarak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bayrağı olmadığını belirtse de, "Polis eylemin radikal İslamcı gruplar tarafından planlanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor" dedi.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott yaptığı yazılı açıklamada rehine krizini 'derin endişe uyandırıcı' sözleriyle niteledi.

Abbott, Avustralya vatandaşlarından sakin olmalarını istedi ve "Güvenlik güçlerimiz bu tür olaylara profesyönelce yanıt verecek eğitime ve donanıma sahiptir" dedi.

Abbott rehine olayının ardından kabinenin milli güvenlik komitesini ofisinde topladı.

Kafe ablukaya alındı

Tüm şehirde güvenlik önlemleri artırılırken, üzerinde ağır silahlar bulunan polis araçları da kafenin bulunduğu bölgeye sevk edildi.

Sydney polisi sivillerden de rehine olayının yaşandığı bölgeden uzak durmalarını istedi.

BBC'ye bilgi veren Avustralya televizyon kanalı Channel 7 muhabiri Mike Duffy, rehine olayının ihbar edilmesinin ardından kafenin önüne gelen polisin ilk etapta içeriye girip bir operasyon düzenlemeye çalıştığını, ancak daha sonra geri çekildiğini söyledi.

Duffy, olayın Sydney'in finans merkezi olarak kabul edilen bölgesinde gerçekleştiğini söyledi ve "Günün bu saatinde buradaki kafeler oldukça kalabalık olur" dedi.

Rehine olayının ardından alarma geçen Avustralya güvenlik güçleri Sydney'in sembollerinden birisi olan opera binasını da tamamen tahliye edip kapattı.

Reuters haber ajansı opera binasında şüpheli bir paketin bulunduğu bilgisini geçti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.