DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

AB'de en sık kullanılan ulaşım çeşidi otomobil

AB'de en sık kullanılan ulaşım çeşidi otomobil

Eurobarometer'in son araştırmasında, Avrupa Birliği'ne üye her ülkede en sık kullanılan ulaşım çeşidinin otomobil kullanımı olduğu belirlendi.

Yayın Tarihi: 16/12/14 07:33
okuma süresi: 2 dak.
AB'de en sık kullanılan ulaşım çeşidi otomobil
A- A A+

Araştırmaya göre otomobil kullananların oranı Kıbrıs'ta %85, İrlanda'da %73, Slovenya'da %71 ve Malta'da %70 oldu.

Kent kamu ulaşımının en çok kullanıldığı ülke Letonya olurken yine de bu oran %31 olarak nispeten düşük görüldü. Letonya'yı %29 ile Polonya ve Romanya izliyor.

Yedi üye ülkede, soruları yanıtlayan her beş kişiden biri, normal günlerde ulaşım çeşidinin sıklıkla yürüyerek olduğunu söyledi. Bu oran Bulgaristan ve İspanya'da %25, Romanya ve Portekiz'de %23 olarak gerçekleşti.

Hollanda vatandaşları da en iyi ihtimalle bisiklet (%36) kullandıklarını, bisiklet kullanımının yanı sıra otomobil kullanımı (% 45) da Hollanda'da sıklıkla görülüyor.

Uygun olma, bütün üye ülkelerin ulaşım çeşidinde en fazla kullanım seçimi sebebi oluyor.

21 üye ülkede sorulara yanıt verenlerin en az yarısı uygunluğu belirtiyor. İrlanda'da bunu belirtenlerin oranı %80'i buluyor. Bu ülkeyi %78 ile Fransa ve Lüksemburg, %77 ile İtalya ve Kıbrıs takip ederken soruları yanıtlayanlardan hızı işaretleyenler Lüksemburg'da %47, Fransa'da %43 ve Danimarka'da %42 olarak görülüyor.

Avrupa Birliği'ne üye on iki ülkede soruları yanıtlayanlardan ulaşımlarını bir otomobil, bir motosiklet veya motorlu bisikletle sağlayanlar, daha iyi kamu ulaşım kapsamının kendilerini kamu ulaşımını daha sıklıkla kullanmaya teşvik ettiğini söylüyorlar.

Bunları söyleyenlerin oranı Slovenya'da %40'ı, Avusturya'da % 39'u ve Finlandiya'da %36'yı buluyor.

Yedi üye ülkenin vatandaşları da 'sık kamu ulaşım hizmetinin kendilerini kamu ulaşım araçlarını daha sıklıkla kullanmaya teşvik ettiğini belirtiyorlar.

Bu ülkeler arasında %39'la Kıbrıs, %38 ile Çek Cumhuriyeti ve % 35 ile Bulgaristan bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.