DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Şilili öğrencilere sert gözaltı

Şilili öğrencilere sert gözaltı

Şili'de üniversite harçlarının yükseltilmesi öğrencileri yeniden sokağa döktü. Başkent Santiago'da Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleşen protestoya polis sert şekilde müdahale etti.

Yayın Tarihi: 20/12/14 10:04
okuma süresi: 1 dak.
Şilili öğrencilere sert gözaltı
A- A A+

Tazyikli su kullanan polis, onlarca üniversite öğrencisini gözaltına aldı. Dünyanın en büyük bakır üreticisi ve Latin Amerika'nın ekonomisi güçlü ülkelerinden Şili'de öğrenciler, zengin kaynaklardan elde edilen gelirin eğitim başta olmak üzere halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılması gerektiğini savunuyor.

Okul harçlarının, çoğu ailenin karşılayamayacağı kadar yüksek olduğunu ileri süren öğrenciler, 2011'de aylarca süren gösteriler düzenlemişti. Öğrencilerin, eylemlerine 2012'de de devam etmesi üzerine dönemin devlet başkanı Sebastian Pinera, eğitime ek kaynak sağlanması için vergi reformu yapmış ancak sorunlar yine de çözülememişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.