DÜNYA
okuma süresi: 4 dak.

Yunan Gazetesi, Pazar ekini Türk-Yunan ekonomik işbirliğine ayırdı

Yunan Gazetesi, Pazar ekini Türk-Yunan ekonomik işbirliğine ayırdı

Yunan Eleftheros Tipos gazetesi, pazar günü yayımladığı "bussines" ekini bu hafta Türkiye ve Yunanistan arasındaki ekonomik işbirliğine ayırdı.

Yayın Tarihi: 21/12/14 18:48
okuma süresi: 4 dak.
Yunan Gazetesi, Pazar ekini Türk-Yunan ekonomik işbirliğine ayırdı
A- A A+

On iki sayfalık ekte, Türkiye ve Yunanistan arasındaki iş imkanlarına yer verilirken, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TC Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni ve Enerji Bakanı Yannis Maniatis'in yanı sıra her iki ülkenin iş dünyasından önemli isimlerin demeçlerine yer verildi.

KIBRIS

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs konusuna değindiği demecinde, Türkiye ve Yunanistan'ın aralarındaki farklılıkları bir kenara bırakıp işbirliğini güçlendirmesinin her iki ülkenin de yararına olduğunu belirterek iki ülkenin birbirinden korkmaması gerektiğini kaydetti. Kıbrıs sorununu Türkiye ve Yunanistan'ın birlikte çözmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, Yunanistan'ın bu konuda daha faal olmasının önemini vurguladı.

TC Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Türkiye ve Yunanistan'daki iş çevrelerinin ticaret alanında işbirliği arzuladığını ifade ederek aradaki engellerin kaldırılması için her iki ülkenin politikacılarının gerekli inisiyatifleri üstlenmesini istedi. Türkiye ve Yunanistan arasında ortak işbirliği alanları bulunduğuna işaret eden Zeybekçi, iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki yılda 10 milyar dolara ulaşması gerektiğini belirtti.

Yunanistan Enerji Bakanı Maniatis de enerji faktörünün Türk-Yunan ilişkilerine olumlu yönde etkisi olabileceğini söyleyerek komşu iki ülkenin coğrafi konumları açısından yenilenebilir enerji ve enerji tasarrufu gibi konularda işbirliği yapabileceğini kaydetti.Yunanistan'ın amacının enerjiyi barış ve istikrar unsuru olarak değerlendirmek olduğunu ifade eden Maniatis, enerji alanının Türk-Yunan ilişkilerinde anahtar rol oynayabileceğine dikkati çekti.

Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni de Türkiye ve Yunanistan arasında turizm alanındaki ilişkilerin gelişme aşamasında bulunduğunu ifade ederek iki ülkenin turizm kurumları TÜRSAB ile HATTA arasında ABD, Uzak Doğu ve Hindistan'a yönelik birçok çeşitli ortak turizm paketinin uygulanmaya başladığını belirtti.

Ekte yer alan bir makalede de Atina'da düzenlenen 3. Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısında, farklılıklara rağmen, ekonomik işbirliği ve yatırımlar konusunda önemli adımlar atıldığı vurgulanarak tarafların hedefinin iki ülke arasında son yıllarda 6 milyar avroyu aşan ticaret hacmini arttırmak olduğu kaydedildi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu Selanik'teki evin fotoğraflarının da yer aldığı bir yazıda, Atatürk Evi'nin Türk ve Yunan halklarının barış içerisinde birlikte var olmalarının en çarpıcı örneklerinden birini oluşturduğu belirtildi.

Yunanistan tarafından Türkiye'ye verilmesinin ardından müzeye dönüştürülen Atatürk Evi'nin Türk turistlerin büyük ilgisini çektiği belirtilen haberde, "Kemal'in doğduğu ev iki halkın barış içerisinde birlikte var olmasının çarpıcı bir kanıtını oluşturmakta ve bizleri birleştiren şeylerin ne kadar çok olduğunu göstermektedir" ifadesi kullanıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.