DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

ESED güçlerinin operasyonlarında 92 kişi öldü

ESED güçlerinin operasyonlarında 92 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı güçlerin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan yerlere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 92 kişinin öldüğü bildirildi.

Yayın Tarihi: 24/01/15 15:24
okuma süresi: 3 dak.
ESED güçlerinin operasyonlarında 92 kişi öldü
A- A A+

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin havadan ve karadan yönetim karşıtlarının kontrolünde olan yerleri ağır silahlarla bombalamasında, başkent Şam'ın banliyölerinde 61, Dera'da 13, İdlib'te 5, Humus ve Hama'da 4'er, Lazkiye'de 3 ve Kuneytra'da 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de orduya ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Hamuriye, Duma, Dareya ve Cobar bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladığını kaydetti.

İdlib'teki Esed güçlerinin kontrolünde olan Ebu Zuhur askeri havaalanında rejim güçleri ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren SRGC, orduya ait helikopterlerin İdlib ve çevresindeki muhaliflerin elindeki yerleri bombaladığını iletti.

Halep'in kuzeyinde Şam yönetimine bağlı güçlerle silahlı muhalifler arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını vurgulayan SRGC, silahlı muhaliflerin Halep'in Aziziye köyüne sızmaya çalışan Esed güçlerini geri püskürttüğünü ifade etti.

Öte yandan Suriye resmi ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Şam'ın kırsalı ile İdlib çevresinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

SURİYE'DE İNSANİ DURUM KÖTÜLEŞİYOR

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, iç savaşın sürdüğü Suriye'de rejimin ayrım gözetmeden hava saldırılarına devam ettiğini ve halen kuşatma altındaki 212 bin kişiye yardım ulaştırılamadığını kaydetti.

Genel Sekreter Ban'ın, Suriye'ye insani yardım ulaştırılmasına ilişkin BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu aylık raporda, ülkedeki insani durumun kötüleştiği belirtildi.

Rejimin sivillerin yaşadığı bölgelere varil bombaları ve ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ya da sakat kaldığını ifade eden Ban, Aralık ayında bombalı saldırılar ile intihar saldırısı eylemlerinde de artış meydana geldiğini kaydetti.

Ban, ülkede insani yardım ulaştırılmasına ilişkin çabalara da yeterli kolaylık sağlanmadığını vurgulayarak, "212 bin kişi halen kuşatma altında ve güvenlik, sağlık ve gıda yardımından yoksun durumdalar. Bu kişilere yardım ulaştırılması engelleniyor" ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Ban, raporunda IŞİD'in eylemlerine de değinerek, Suriye'nin üçte birini elinde tutan örgütün insan haklarını ihlal eden uygulamaları sürdürdüğünü kaydetti.

Ban, İdlib ve Dera bölgelerinde Nusra Cephesi ile diğer aşırı grupların yabancı savaşçı çekmeye devam ettiğini kaydederek, bu grupların İdlib'te iki stratejik askeri üssü ele geçirdiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.