DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Tsipras: "Troyka, artık söz sahibi olmayacak"

Tsipras: "Troyka, artık söz sahibi olmayacak"

SYRIZA Parti lideri Alexis Tsipras, seçimi kazanmasının ardından bir kürsü konuşması yaptı.

Yayın Tarihi: 25/01/15 23:30
okuma süresi: 3 dak.
Tsipras: "Troyka, artık söz sahibi olmayacak"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Tsipras, bu gecenin kelimesini umut olarak ilan ederek, "omzuna yüklenen sorumluluk doğrultusunda bundan sonra söyüyorum ki, Yunanistan'daki kemer sıkma dönemi, aşağılanma dönemi sona ermiştir. Yunanistan bundan sonra gurur ve umutla yoluna devam edecektir" dedi.

Tsipras sözlerine şöyle devam etti:

"Biz her ne kadar Avrupa ile masaya oturacak olsak da, Avrupa'nın da aynı şekilde bizi dinlemesi gerektiğini, bu gece seçim sonuçları ile iletmiş olduk. Bu akşam çok güzel bir kutlama yapacağız. Ancak yarın sabahtan itibaren çok sıkı bir şekilde çalışmaya başlayacağız. Yunanlıların aldığı karar çok açık. Biz bu kemer sıkma önlemlerine son vermek istiyoruz. Yunan halkının verdiği mesaj bu oldu . Sizin aldığınız bu karar Troyka'yı geçmişin sayfalarına bırakmış oldu. Troyka artık bu ülkede söz sahibi olamayacak. Biz verdiğimiz sözlerin farkındayız. Bize Yunan halkı bu sorumluluğu verdi, biz de bundan sonra bu sorumluluğun doğrultusunda vaatlerimizi yerine getirmeye başlayacağız."

Tsipras, Yunanistan'ın hepsini kucaklayacak bir iktidar yaratmaya çalışacaklarını da kaydederek, ne oy kullanan herkesin Yunanistan'ın geleceği için oy kullandığıın kaydetti.

Herkesin artık tek yürek ve parti olduğunu da belirten Tsipras, demokrasiyi çürütmeye yönelik yolda bulunanlara, Yunanistan'ın geleceğini karartmaya çalışanlara karşı olduklarını ve bu yolda kendileri ile birlikte yürüyecek olanlara kapılarının açık olduğunu belirtti.

Tsipras sözlerine şöyle son verdi:

"Bu zafer, tüm Avrupalıların zaferidir. Bu ki, Avrupa'nın geleceği için gerkeli olan tek şeydir. Yunan hükümeti, Avrupalı ortaklarla masaya oturacak, ve borçları kararlaştıracak ve her iki tarafın kazanacağı şekilde şekillendirecek. Yeniden yoluna koymak, sürdürülebilir hale getirmek için uğraşacağız. Bizim ana prensibimiz bu. Avrupalı ortaklarımızla tüm şartları tekrar değerlendireceğiz. Yunanistan bu tartışmaların içinde olacak. Reform programımızı konuşacağız. Yeni bir borca girmeyeceğiz. Tüm bunlar tamamen gerçek dışı veya hayalci yaklaşımlar değildir. Yeni Yunanistan hükümeti şu ana kadar ülkemizde uygulanan bu baskıcı uygulamaları sona erdirecek. Biz artık bize dikte edilenleri yapmak zorunda değiliz. Bugünden itibaren Yunanistan'da yeni bir dönemi başlatma gücünü elimizde bulunduruyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.