DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Bağdat'a ilk kadın başkan

Bağdat'a ilk kadın başkan

Irak'ın başkenti Bağdat'ın bin yılı aşkın kadim tarihinde ilk kez bir kadın yöneticisi oldu. İnşaat mühendisi ve yüksek öğrenim bakanlığının genel direktörü Zehra Elveç, Başbakan Haydar el Abadi tarafından atandı.

Yayın Tarihi: 22/02/15 09:48
okuma süresi: 1 dak.
Bağdat'a ilk kadın başkan
A- A A+

Kadın haklarında geride saymakla eleştirilen Irak'ta bugün görevine başlayacak Elveç'in atanması önemli bir adım olarak görülüyor. Irak'ta bir kentin ilk kadın belediye başkanı olan Elveç, doğrudan Abadi'yle çalışacak ve kabinedeki bir bakanla eşit yetkilere sahip olacak. Elveç'in görevden uzaklaştırılan selefi Naim Abub, mezhepsel şiddet ve yolsuzlukla boğulan Bağdat için 'New York ve Dubai'den daha güzel' diyerek tepki oklarını üzerine çekmişti.

BM'nin geçen yıl yayınladığı bir rapora göre 12 yaş üzerindeki Iraklı kadınların en az çeyreği okuma yazma bilmiyor; sadece yüzde 14'ü iş hayatına atılabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.