DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Yunanistan reform paketini kamuoyuna açıkladı

Yunanistan reform paketini kamuoyuna açıkladı

Yunanistan, mali yardım paketinin süresinin uzatılması için Euro bölgesi liderleri tarafından istenen reformların neler olduğunu özet başlıklar halinde açıkladı.

Yayın Tarihi: 24/02/15 08:16
okuma süresi: 2 dak.
Yunanistan reform paketini kamuoyuna açıkladı
A- A A+

Basına sızan bazı ayrıntılardan sonra özet halinde açıklanan reformlar arasında, vergi kaçırma ile mücadele önlemleri ve sigara ve tütün kaçakçılığı ile mücadele var.

Hükümet yetkilileri planı AB ve uluslararası kuruluşlara resmi olarak sunmadan kamuoyuna açıkladıklarını, böylece basına daha fazla sızma olmasının önüne geçmek istediklerini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Para Fonu (IMF)'nin dört aylık bir uzatma için plan hakkında bugün karar vermesi bekleniyor.

Eğer anlaşma çökerse, Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkmasından korkuluyor.

Pazartesi akşam saatlerinde kamuoyun açıklanan reformlar beklenen adımlardan oluşuyor.

Yolsuzlukla mücadele ve kamu hizmetlerini kırpma planın içerisinde.

Ancak planın içinde hükümettin büyük ortağı Syriza partisinin Yunanistan'ın "insani krizi" olarak adlandırdığı durumu çözmeye yönelik sözler de bulunuyor.

Syriza yoksullara ücretsiz elektrik dağıtmak için 60 milyon euro, gıda katkısı için ise 750 milyon euro ayıracağına söz vermişti.

Kamuoyuna açıklanan planın ana başlıkları şöyle:

Daha adil bir vergi sistemi yaratmak

Vergi kaçırma ile mücadele

Yolsuzlukla mücadele

Yakıt ve tütün kaçakçılığı ile mücadele

Toplu sözleşemelere reform

İnsani krizler mücadele için ev garantisi ve sigortasız işsizler için ücretsiz sağlık hizmeti

BBC'nin Atina'da bulunan muhabiri Mark Lowen, hükümetin seçimden önce verdiği bazı sözlerden dönmek zorunda kalabileceğini söylüyor. Bunların arasında asgari ücreti artırmak ve işsiz kalan kamu çalışanlarına iş vermek de var.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.