DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

İran mercek altında

İran mercek altında

Güney Afrika istihbaratının İran'ın ülkedeki faaliyetlerine yönelik gizli ve detaylı raporu, Al Jazeera'nin Casusluk Hattı dosyasında açığa çıktı.

Yayın Tarihi: 25/02/15 09:51
okuma süresi: 1 dak.
İran mercek altında
A- A A+

Al Jazeera Araştırma Birimi'nin ulaştığı geniş kapsamlı Güney Afrika istihbarat raporlarında, İran Büyükelçiliğinin ülkedeki faaliyetlerinin çok yakından izlendiği ve ülke genelinde İranlı casuslara yönelik sıkı takip uygulandığı ortaya çıktı.

Raporda İran'ın nükleer programı nedeniyle maruz kaldığı uluslararası yaptırımlardan çıkar yol bulabilmek ve Müslüman nüfusu radikalleştirebilmek için kıtada çalışmalar yürüttüğü yazıyor.

Güney Afrika'nın yanı sıra İngiltere ve İsrail'in de, İran'ın Afrika'daki faaliyetlerini engelleme çabaları da sızan belgelerde görülüyor.

128 sayfalık bu detaylı rapor, Al Jazeera'nin Casusluk Hattı dosyasında ortaya çıkardığı yüzlerce istihbarat faaliyetinden yalnızca bir tanesi.

Kaynak: Al Jazeera

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.