DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Tsipras hükümetine karşı ilk protesto gösterisi

Tsipras hükümetine karşı ilk protesto gösterisi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Aleksis Tsipras başbakanlığındaki hükümetin Euro bölgesiyle vardığı anlaşma protesto edildi. İşyerlerinin camlarının kırıldığı gösteride araçlar ateşe verildi.

Yayın Tarihi: 27/02/15 08:16
okuma süresi: 1 dak.
Tsipras hükümetine karşı ilk protesto gösterisi
A- A A+

Protesto gösterisi, "anti-kapitalist" bir siyasi partinin çağrısıyla düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride "Borçları silin" ve "AB üyeliğine son" pankartları taşındı.??Parlamento binasına yürüyen göstericilerden bazıları park halindeki araçları ateşe verdi. Atılan taş ve molotof kokteyllerinden iş yerleri, banka şubeleri ve otobüs durakları zarar gördü.??Euro Grubu üyesi ülkelerin maliye bakanları Yunanistan'ın kurtarma programını 4 ay daha uzatma kararı almıştı. Atina'ya yardım, reform koşuluna bağlanmıştı.??AB Komisyonu, AMB ve IMF'ten oluşan Troyka 2010 yılında Yunanistan'ı 240 milyar dolarlık yardım programı ile iflastan kurtarmıştı. Hâlihazırdaki yardım programının süresi cumartesi günü doluyor. Kurtarma programına getirilecek 4 aylık uzatmanın Euro Bölgesi üyesi ülkelerin parlamentoları tarafından bugün onaylanması gerekiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.