DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Slovenya'da eşcinsel çiftlere evlilik ve evlat edinme hakkı meclisten geçti

Slovenya'da eşcinsel çiftlere evlilik ve evlat edinme hakkı meclisten geçti

Slovenya Parlamentosu eşcinsel çiftlerin evlenme ve evlat edinme hakkını tanıdı. Yasa, Cumhurbaşkanı Borut Pahor'un onayını bekliyor.

Yayın Tarihi: 05/03/15 13:00
okuma süresi: 2 dak.
Slovenya'da eşcinsel çiftlere evlilik ve evlat edinme hakkı meclisten geçti
A- A A+

Kaos GL'nin haberine göre 28 redde karşılık 51 oyla kabul edilen yasanın parlamentoda görüldüğü sırada dışarıda da bir grup eylemci protesto gösterisi düzenledi.

Slovenya'da geçen ay yapılan anketlerde halkın yaklaşık yüzde 60'ının evlilik eşitliğini desteklediği ortaya çıkmıştı.

Slovenya eşit evliliği kabul eden 21. ülke

Slovenya yasayla birlikte evliliği yalnızca kadın ile erkek arasında tanımlamaya son vererek evlilik eşitliğini kabul eden 21'inci ülke oldu.

Şimdiye kadar Arjantin, Belçika, Birleşik Krallık'ta Galler, İngiltere ve İskoçya, Brezilya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, İspanya, İsveç, İzlanda, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, Uruguay ve Yeni Zelanda'da eşcinsel çiftler evlilik hakkı açısından heteroseksüel çiftlerle eşitlik kazandı.

82 ülkede eşcinsellik hâlâ suç olarak sayılıyor

Bu olumlu gelişmeye rağmen Uluslararası Lezbiyen, Homoseksüel, Trans ve Interseks Birliği'nin (ILGA) verilerine göre, 82 ülkede hâlâ LGBTİ bireylerin özgürlüklerini, yaşama, çalışma ve barınma haklarını tehdit eden yasalar var. Eşcinsellerin hakları özellikle Afrika ve Asya ülkerinde ihlal edilirken, birçok ülkede eşcinsel ilişkiye hapis cezası veriliyor.

Halk öldürmezse devlet öldürüyor…

Eşcinsel ilişki, Moritanya, Sudan, İran, Yemen ve Suudi Arabistan'da idamla cezalandırılıyor. Bu ülkelere son dönemde IŞİD'in terör estirdiği Irak ve Suriye de eklendi.

LGBTİ'ler Nijerya ve Somali'nin bazı bölgelerinde idam cezasının yanı sıra farklı işkence türlerine maruz bırakılıyor. Çoğu ülkede cinsel kimlikler gerekçesiyle işlenen cinayetler için yaptırım yok. Cinsel yönelim ve cinsel kimlik kapsamında işlenen nefret suçları, sadece 26 ülkede anayasal yaptırımlarla cezalandırılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.