DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

İspanya'da olaylı gösteriler...

İspanya'da olaylı gösteriler...

İspanya'nın başkenti Madrid'de, 300 kadar sosyal örgüt ve sendikanın çağrısıyla "Ekmek, iş, aş ve şeref" sloganıyla gösteri düzenlendi.

Yayın Tarihi: 22/03/15 18:34
okuma süresi: 2 dak.
İspanya'da olaylı gösteriler...
A- A A+

Geçtiğimiz yıl 22 Mart'ta yapılan ve 67'si polis, toplam 101 kişinin yaralanmasına, 29 kişinin de gözaltına alınmasına yol açan gösterinin yıl dönümü olması dolayısıyla gerçekleştirilen gösteriye yaklaşık 15 bin kişi katıldı. İspanyol hükümetinin ekonomik kriz nedeniyle uyguladığı kemer sıkma politikalarının sona ermesinin talep edildiği gösteri olaylı sona erdi.

"Çözüm parlamento değil, devrim", "Evden atılmalara müsaade etmeyeceğiz", "Yaşasın işçi sınıfının mücadelesi", "Genel grev" sloganlarının atıldığı gösteride, İspanyol hükümeti, bankalar ve yolsuzluklara karşı pankartlar taşındı.

Yapılan yazılı açıklamada ise geçtiğimiz yıl 22 Mart'ta yapılan "Saygınlık Yürüyüşü"nden bu yana İspanya'nın ekonomik durumunda herhangi bir değişiklik olmadığı savunulup, "Troyka'nın baskısıyla yapılan kemer sıkma politikalarının olumsuz etkileri daha da büyüdü. İspanya'nın ekonomik krizden çıktığı fikrini satmak için hükümet, ekonomik ve medyatik güçler tarafından kampanya başlatıldı" denildi.

Gösteriye katılan sendikalar ve sosyal örgütler, "sosyal haklara sahip onurlu iş, yeterli maaş, kamusal hizmetlerin korunması, halkların ve ulusların kendi geleceğine karar verme haklarının tanınması" talebinde bulunurken, hükümetin çıkardığı iş yasası ve halen parlamentodan görüşülen "vatandaş güvenliği yasasının" geri çekilmesini istediler.

Gösteriye, komünist görüşlü Birleşik Sol (IU), Yeşiller (ICV) ve Podemos partilerinden de üst düzey siyasetçiler katıldı.

Gösterinin sona ermesinin ardından ortaya çıkan yaklaşık 200 kişilik radikal bir grup ise iktidardaki Halk Partisi'nin (PP) merkez binasının olduğu bölgede çevreye ve dükkanlara zarar vererek, olay çıkardı.

Polis kaynakları 17 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.