DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

AAYB'nin kurucu ülke sayısının 35'i aşması bekleniyor

AAYB'nin kurucu ülke sayısının 35’i aşması bekleniyor

Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın (AAYB) kurucu ülke sayısının 35'i aşması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 25/03/15 08:05
okuma süresi: 3 dak.
AAYB'nin kurucu ülke sayısının 35’i aşması bekleniyor
A- A A+

Çin Kalkınma Forumu'nun başlayan yıllık toplantısında konuşan AAYB Genel Sekreteri Jin Liqun, bankanın temel ilkelerinin verimlilik, dürüstlük ve ekoloji olduğunu belirtti.

Jin, Çin'in Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın kurulmasını önerdiğini, böylece Asya kıtasında altyapı tesislerinin inşası için gerekli finansman ihtiyacının karşılanabileceğini vurguladı.

Jin, bankanın dışa açık, şeffaf ve hoşgörülü bir uluslararası örgüt olacağına işaret ederek, Kuzey Amerika, Avrupa ve diğer bölgelerden finans kuruluşları ve yatırımcıların işbirliği geliştirip, Asya bölgesinde kalkınmanın sonuçlarından faydalanmasını olumlu karşıladıklarını dile getirdi.

İngiltere, 12 Mart'ta Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın kurucu üyesi olmak için başvuru yaptı. Ardından Almanya, Fransa, İtalya, Lüksemburg ve İsviçre dahil birçok Batılı ülke başvurularını sundu. Başvuru için son tarih olan 30 Mart'a kadar kurucu ülke sayısının 35'i aşması bekleniyor.

Çin: Katılma isteği, Banka'nın benimsendiğini gösterir

Çin, Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın (AAYB) kuruluş ve yürütme çalışmalarına katılmak isteyen bütün ülkeleri olumlu karşıladığını bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, düzenlenen basın toplantısının ardından soruları yanıtladı. Lei'ye, daha önce müteffiklerini AAYB'e katılmamaya ikna etmeye çalışan ABD'nin, bu banka ile işbirliği yapmak istediği yönündeki ifadeyi nasıl değerlendirdiği soruldu.

Sözcü Hong Lei, çok sayıda ülkenin AAYB'nin kurucu üyesi olmak istediğini, bunun, AAYB'nin Asya bölgesinde altyapı tesis inşasını hızlandırma ve bölge ekonomisini geliştirme amacının, geniş bir boyutta benimsendiğini gösterdiğine işaret etti.

Sözcü, kurucu üye olmak isteyen ülkelerin, bankayı kurma ve yürütme çalışmalarına, dışa açık ve kapsayıcı bir tavırla katılmalarını olumlu karşıladıklarını dile getirdi.

ÇR

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.